DELFI jau rašė, kad trečiadienį varžytinėse daugiau kaip 1,9 tūkst. kv. m dvaro rūmų pastatas su didesniu kaip 2,55 ha sklypu vaizdingoje vietoje parduoti už 540 tūkst. Eur.

„Taip, varžytines aš laimėjau“, – DELFI sakė U. Kiguolis, tačiau apie ateities planus daug nepasakojo.

„Pirmiausia ketinu statyti, sutvarkyti aplinką. Padaryti dvarą naudojamą. Čia truputį daug laiko užtruks. O daryti ką yra daug visokių minčių, žiūrėsim. Bet dar ne tas etapas, kad galvočiau apie verslą. Pradžioje norėtųsi, kad toks gražus objektas gyventų, o ne merdėtų“, – kalbėjo jis.

Jis sutiko su buvusio savininko Laimučio Pinkevičiaus skaičiavimu, kad apleistam Lentvario dvarui sutvarkyti prireiktų apie 2,5 mln. Eur.

„Jis maždaug teisingai šneka. Jeigu jau tikrai netaupant labai gerai ir savais pinigais, o ne kažkokiais Europos Sąjungos pinigais, kai sąmatos išauga 10 kartų, tai be abejo už 2–2,5 mln. Eur dvaras tikrai galėtų būti visiškai sutvarkytas“, – sakė verslininkas.

Ilgą laiką apleistas stovėjęs dvaras priklausė verslininkui Laimučiui Pinkevičiui.

Verslininkas tiesiai neatsakė į klausimą, ar neliūdna, kad jam priklausęs Lentvario dvaras galiausiai parduotas iš varžytinių.

Tačiau neslėpė vylęsis, kad šis NT nuosavybės teise galiausiai priklausys jam.

„Nežinau, kaip vertinti kainą, už kurią dvaras parduotas varžytinėse. Tokie dalykai neturi analogų. Tai yra pirmas toks statinys, į jį bus žiūrima kaip į analogą, pagal jį bus galima vertinti. Už kiek perka, už tiek. Negaliu vertinti, neturiu supratimo. Net NT brokeriai negali įvertinti šito statinio, nes nežino, kaip“, – DELFI sakė verslininkas.

Lentvario dvaras

Lentvario dvaro rūmai ir žemės sklypas yra išsidėstę šiaurinėje Lentvario miesto teritorijos dalyje, besiribojančioje su Klevų alėja ir Tiškevičių gatve, šalia Lentvario (Graužio) ežero.

Neogotikinio stiliaus dvaro trijų aukštų pastatas su rūsiu ir mansarda statytas XIX a. 7 dešimtmetyje. Šalia dvaro yra Lentvario parkas, kuris užima apie 20 ha teritoriją ir yra išplėtotas kalvotoje vietovėje, besiribojančioje su dirbtinai patvenktu ežeru, Saidės upeliu ir didžiulio ežero slėniu. Parko sistema suprojektuota apie 1898 m. pagal žinomo prancūzų kraštovaizdžio architekto Eduardo Andrė projektą.

Reljefas, vandenys ir šlaitų pušynai sukomponuoti darniai susiejant su pastatų ansambliu. Lentvario dvaro parke yra unikali pasivaikščiojimo takų kompozicija: jie eina ties kaskadinio upelio šlaitais, kyla ir leidžiasi nuo kalvų, ant kurių stovėjo įvairūs akcentai - skulptūra, Koplytėlė (neišliko), originalūs akmeniniai suolai patakėse (neišliko).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)