Buvę detektyvai kitą mėnesį atidarys privačią policijos agentūrą, patruliuosiančią Knightsbridge, Belgravia bei Mayfair rajonuose.

Dviejų buvusių pareigūnų Tony'io Nasho ir Davido McKelvey'io įstaiga ne tik patruliuos, bet turės teisę ir suimti nusikaltėlius, užsiimti privačiais tyrimais bei pateikti kolegoms surinktu įkalčius.

Privati kompanija „My Local Bobby“ ne tik atliks policijos užduotis, bet ir suteiks rezidentams privačias paslaugas.

Už mėnesinį mokestį pareigūnai siūlys specialius paslaugų paketus, į kuriuos įtraukiamas kibernetinio saugumo tikrinimas bei asmeninė palyda nuo viešojo transporto stotelių iki namų tamsiu paros metu.

Buvusiems detektyvams ši idėja kilo tuomet, kai jau kurį laiką kalbama apie pareigūnų trūkumą, o praėjusią savaitę buvo suniokotas vieno turtingo rajono gyventojų turtas – išdaužyti automobilių langai, atakuoti namai.

Taip pat praėjusią savaitę paskelbta, kad Metropoliteno policija neatlieka savo pareigų, iki galo neištiria nusikaltimų bei be apsaugos ir reikiamos priežiūros palieka nusikaltimų aukas ir liudininkus. Negana to, vien sostinėje trūksta mažiausiai 700 detektyvų ir sunkių nusikaltimų tyrėjų.

Privačioje policijos agentūroje darbuosis 20 pareigūnų su kameromis. Tiesa, suėmę įtariamąjį, pareigūnai privalės jį perduoti skotlandjardui.