Balandį, palyginus su analogišku 2015 m. laikotarpiu, Stambulo viešbučių užpildymas smuko 32 proc., - tai didžiausias nuosmukis per pastaruosius dešimt metų. Balandį vidutinis Stambulo viešbučių užpildymas sudarė kiek daugiau nei 50 proc. Tokius duomenis skelbia Turkijos turizmo viešbučių ir investuotojų asociacija (TUROB). Tai žemiausias rodiklis visoje šalyje šiuo laikotarpiu.

Turkijoje vidutiniškai balandį (palyginus su praėjusių metų analogišku mėnesiu) viešbučių svečių skaičius sumažėjo 22 proc.

Apgyvendinimo šalies viešbučiuose kainos, lyginant su praėjusiais metais, nukrito maždaug 14 procentų. Antalijoje viešbučio numeris vidutiniškai kainuoja 58 eurus parai, tuo tarpu 2015 m. balandį toks numeris kainavo apie 68 eurus. Stambule 2015 m. balandį viešbučio numeris kainavo apie 130 eurų parai, o šiais metais - apie 115 eurų parai (tai yra 12 proc. mažiau).

Balandžio 25 d. TUROB skelbė, kad šalies viešbučių užpildymas kovą buvo žemiausias per kelerius metus.

2015 m. lapkričio 28 dieną Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė įsaką dėl specialių ekonominių priemonių taikymo Turkijai, kurios neišvengiamai smogė turizmo sferai. Rusijos ir Turkijos santykius krizė ištiko po to, kai pernai lapkričio pabaigoje Turkijos karinės oro pajėgos netoli sienos su Sirija numušė Rusijos lėktuvą. Be to, nemažai Europos turistų atsisakė kelionių į šią šalį po kelių teroro išpuolių, įvykdytų Stambule ir Ankaroje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)