„Bendrovės vykdoma veikla nepasižymi išskirtinumu, tai nėra veiklos sritis, kurios neteikia laisva rinka, todėl bendrovės vykdomos funkcijos laikytinos kaip nebūdingos valstybei.

Viešbutis neatlaiko konkurencinės kovos su daugiau nei 460 įmonių, teikiančių apgyvendinimo paslaugas. Be to, vien pernai įmonės rentabilumas (grynojo pelno ir įstatinio kapitalo santykis) buvo neigiamas 8,7 proc. Negalime ir nenorime laukti kol įmonės skolos užaugs ir valstybei teks jas dengti“, - pranešime sako KKSD generalinis direktorius Edis Urbanavičius.

2016 m. liepos 26 dieną įmonės įstatinis kapitalas sudarė beveik 181 tūkst. eurų. Tačiau „Respublikinės mokomosios sportinės bazės“ įstatinis kapitalas neatitinka realios situacijos.


2009 m. už kiek daugiau nei 6,2 mln. litų buvo atliktas bendrovės turto kapitalinis remontas iš Valstybės investicijų programos skirtų lėšų. Tais pačiais metais KKSD parengė Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimą, kuriuo turėjo būti padidintas uždarosios akcinės bendrovės įstatinis kapitalas papildomais 6 208 728 litų įnašais, išleidžiant 6 208 728 paprastųjų vardinių akcijų ir jas perduodant valstybei.

Tačiau šis nutarimo projektas Vyriausybėje priimtas nebuvo motyvuojant tuo, jog tuo metu lėšos iš Valstybės investicijų programos jau buvo perduotos, paskirstytos ir panaudotos.

2009 m. Vyriausybė atmetė nutarimo projektą, motyvuodama, jog siekiama įsiterpti į jau pasibaigusius teisinius santykius ir būtų prieštaraujama tikrumo ir jį papildančiam Lex retro non agit (įstatymas negalioja į praeitį) principams.

„Turime paradoksalią situaciją – bendrovės įstatitinis kapitalas turėtų būti apie 2 mln. eurų, nors yra nepilni 200 tūkst. eurų. Tačiau tikiu, kad tai nesutrukdys objektą sėkmingai parduoti ir, vėliau, plėtoti“, - sako E. Urbanavičius.

Šių metų liepos 26 dieną KKSD generalinis direktorius raštu informavo Valstybės įmonę „Turto banką“ dėl UAB „Respublikinė mokomoji sportinė bazė“ perdavimo ir įtraukimo į privatizuojamų objektų sąrašą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)