„Tie atrakcionai, kurie vasarą veikia pagrindinėje Šventosios aikštėje yra pats blogiausias dalykas, koks tik gali būti. Tačiau taip yra todėl, kad iki šiol neparengtas aikštės sutvarkymo planas“, - dėstė Palangos savivaldybės tarybos narys, atstovaujantis šventojiškių interesams, Vaidas Šimaitis.

Todėl jis siūlo kitų metų Palangos savivaldybė biudžete numatyti pinigų parengti centrinės Šventosios aikštės sutvarkymo techninį projektą.

„Jei iškelsime tuos atrakcionus, liks vietos įrengti ir normalią 60 vietų automobilių stovėjimo aikštelę prie prekybos centro, suformuoti erdvę, kurioje galėtų vykti renginiai, pasodinti želdinių, pastatyti suoliukų, šiukšlių dėžių. Kiekvienas miestelis privalo turėti reprezentacinę aikštę, o Šventoji jos neturi“, - teigė V. Šimaitis.

Jis skaičiavo, kad sutvarkyti centrinę miestelio aikštę gali kainuoti iki 2,5 mln. litų.

Kai šie darbai bus atlikti, kurortas esą bus patrauklesnis ir investuotojams, kurie matys, kad ir valdžia miesteliui skiria pakankamai dėmesio.

„Kai tvarkoma miestelio infrastruktūra, atsiranda ir investuotojų pinigų. Esu įsitikinęs, kad Šventoji gali tapti europinio lygio kurortu. Visa pajūrio juosta, pavyzdžiui, Palangoje jau užstatyta gyvenamaisiais namais, o Šventojoje ji dar yra tinkama įrengti modernių viešbutukų“, - tvirtino V. Šimaitis.

Jis tikino, jog dar nėra pamiršta idėja Šventojoje pastatyti vandens atrakcionų parką. Tokia idėja buvo iškelta, kai Šventosios prieigose ėmė kurtis „Elijos“ komercinis miestelis. Tačiau vėliau jis užkliuvo statybų inspektoriams, nes neva pastatai iškilo neteisėtai.

Po septynerius metus trukusių teisminių ginčų buvo įrodyta, kad teisės aktai nebuvo pažeisti.

„Kai prasidėjo „Elijos“ statybos, buvome radę investuotojų ne tik statyti vandens atrakcionų parką, bet ir įrengti golfo laukus. Tačiau teisminiai ginčai nemažai reikalų sugadino. Golfo laukus jau galime pamiršti, o vandens atrakcionų parko investuotojui, manau, tikrai atsiras“, - vylėsi V. Šimaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)