„Forum Palace“ vadovas Igoris Ponomariovas DELFI pasakojo, kad viešbučio idėją brandino apie dešimtmetį.

„Jau metai po centro atidarymo buvo suvokta, kad daug įmonių, kurios daro renginius, atvažiuoja čia ne iš Vilniaus. Jau tada pamatėme, kad viešbutis reikalingas. Mes organizuodavome renginius, o kartu tardavomės su kitais viešbučiais, kad mūsų svečiai apsistotų pas juos“, - teigė pašnekovas.

Prieš ketverius metus „Forum Palace“ atstovai pradėjo dirbti prie detaliojo plano, kuris buvo užbaigtas praėjusių metų pradžioje. Jame numatyta prieš jau esantį pastatą Konstitucijos pr. pusėje pastatyti 6 tūkst. kv. m trijų pastatų kompleksą, kuris būtų sujungtas su „Forum Palace“.

Šiuo metu minėtoje vietoje yra pastatyta automobilių stovėjimo aikštelė. Po ja – dviejų aukštų požeminė automobilių stovėjimo aikštelė. Planuojama, kad šešiaaukščiai pastatai iškils virš jos.

„Iš pradžių buvo suprojektuotas ilgas stačiakampis pastatas, bet jis užstojo fasadinę „Forum Palace“ pusę ir Vilniaus architektai nelabai pritarė tokiam sprendimui. Projektas buvo pakeistas į tris pastatus. Jie nebeužstoja fasado, o sudaro gražią kombinaciją“, - svarstė I. Ponomariovas.

Kiekvienas iš trijų pastatų stovės ant 7 metrų skersmens kolonos. Kolonos eis ir per požeminę automobilių stovėjimo aikštelę. Pirmas viešbučio aukštas prasidės ties laisvalaikio ir pramogų centro antruoju aukštu.

„Forum Place“ atstovas teigė, kad darbus žadama pradėti 2015 m. Visų pirma teks perdaryti požeminę automobilių stovėjimo aikštelę.

„Kad branduolinės kolonos atsirastų, reikia iš dalies griauti požeminę aikštelę. Gegužę norėtume pradėti (darbus - DELFI), kad stovėjimo aikštelė būtų uždaryta tik vasarą. Bus griaunama apie 60 proc. požeminės aikštelės, kuri vėliau bus atstatyta. Tai užtruks apie 4-5 mėnesius“, - pasakojo I. Ponomariovas.

Trijų pastatų, kuriuose įsikurs viešbutis, kompleksą projektavo UAB „Viltekta“ bei „Architektūros linija“. Prie projekto dirbo architektai Gintaras Čaikauskas, Tomas Segalis, Vytenis Raugala. Kaip teigia projektuotojai, kuriant pastatus buvo kreipiamas dėmesys į formų plastiškumą, kompaktiškumą. Teigiama, kad architektūros sprendimas padeda išsaugoti šiai vietai būdingą laisvą erdvės tekėjimą.

„Nauji statiniai yra riboto aukštingumo, derinami prie būdingos Vilniaus panoramos, kurios fone vyrauja žalieji Šeškinės šlaitai. Formuojamos išklotinės siluetas iš esmės atitinka urbanistinės kalvos dešiniajame Neries krante koncepciją“, - rašoma kompleksą projektavusios įmonės informacijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)