Planuojama, kad jau kitais metais galėtų pradėti veikti sporto kompleksas, kuris pareikalautų 4 mln. eurų investicijų.

Vilniaus miesto savivaldybė sulaukė UAB „Vandens parko“ pasiūlymo pasirūpinti naujo sporto komplekso projektu.

Kaip teigė „Vandens parko“ generalinė direktorė Ieva Šemberienė, per 2016 m. įgyvendinus naują projektą jame būtų atidarytas 25 metrų, šešių takelių baseinas, šešios paplūdimio tinklinio aikštelės, 12 aikštelių badmintono kortai.

„Šis sporto kompleksas būtų statomas prie „Vichy“ pramogų parko. Čia yra gera infrastruktūra: tiek prekybos centrai, tiek biurai, tiek gyvenamieji namai. Vilniaus miesto savivaldybė sakė baseino statyboms pasiryžusi skirti 3 mln. eurų. Mūsų pasiūlymas – mes skiriame 1 mln. eurų ir tokiu būdu turime ne tik baseiną, bet ir papildomoms sporto šakoms puikią sporto bazę“, - pridėjo įmonės vadovė.

Pasak I. Šemberienės, sporto komplekso išlaikymų ir valdymu užsiimtu „Vandens parko“ bendrovė.

Įmonės vadovė žadėjo, kad naujai atidarytame baseine pasistengtų užtikrinti konkurencingas kainas.

Ieva Šemberienė
„Lazdyno baseino kainas užtikrintume“, - žadėjo ji.

Įmonės vadovės pasakojimu, idėja statyti naują sporto kompleksą gimė po kalbų, kad Vilniaus miesto savivaldybė ketina statyti du baseinus, o vienam iš jų būtų galimai parinktas privatus operatorius.

Planuojama, kad naujas sporto kompleksas būtų po stogu, todėl jame treniruotis būtų galima visus metus.

I. Šemberienė teigė, kad Vilniaus miesto savivaldybei atsisakius pasiūlymo, bendrovė ir toliau svarstytų statyti sporto kompleksą, tik galbūt tektų atsisakyti tam tikrų salių. Savivaldybei sutikus, visas komplekso nuosavybės teisė pereitų „Vandens parkui“.

DELFI primena, kad po Lazdynų baseino uždarymo sostinėje gyventojai liko su labai ribotomis galimybėmis naudotis dideliu baseinų. Vilniaus miesto savivaldybė yra prasitarusi apie planus investuoti 3 mln. eurų į baseino Fabijoniškėse, prie A. Kulviečio mokyklos statymą. Vilniaus meras R. Šimašius yra prasitaręs, kad antrasis baseinas galėtų būti pastatytas Saulėtekyje.

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius apgailestauja, kad statant Lazdynų baseiną, Vilniuje atsiranda trejų metų neužpildytas laiko tarptas, per kurį plaukikai neturės kur treniruotis.

„Todėl mūsų tikslas - Vilniuje, prisidedant Vyriausybei, pasirinkti greičiausią ir ekonomiškiausią naujo baseino projektą. Kaip pagrindinis variantas šiuo metu svarstomas baseino projektas prie A. Kulviečio mokyklos Fabijoniškėse, bet, be abejo, savivaldybė svarsto ir svarstys ir kitas galimas alternatyvas”, - teigia jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)