Savivaldybė kartu su Kūno kultūros ir sporto departamentu projektą įgyvendins viešojo ir privataus sektoriaus partnerystės būdu, pagal „Projektuok –Statyk-Finansuok-Valdyk“ modelį, rašoma Vilniaus miesto savivaldybės pranešime spaudai.

Kompleksas bus skirtas sveikatinimui, ugdymui, kultūros ir užimtumo skatinimui. Planuojama, kad komplekse bus įrengtas ne mažiau 15 tūkst. vietų stadionas, sporto muziejus. Komplekse atsiras 300 vietų vaikų darželis, ne mažiau kaip 3 futbolo aikštelės, lengvosios atletikos stadionas, sporto salės, biblioteka, informacijos centras, kultūros ir ugdymo veiklų centas.

„Kviečiu aktyviai dalyvauti konkurse visus potencialius investuotojus. Tikiu, kad šis precedento neturintis projektas nepaliks abejingų ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Prieš paskelbdama šį svarbų konkursą, savivaldybė kartu su projekto rengėjais buvo surengusi viešą konsultaciją, kurioje dalyvavo potencialūs investuotojai bei Daugiafunkcio komplekso projektu besidomintys vilniečiai. Tai padėjo sudaryti tokias konkurso sąlygas, kurių dėka Daugiafunkcis sveikatinimo, ugdymo, švietimo, kultūros ir užimtumo skatinimo kompleksas taps funkcionaliu ir kuo geriau pasitarnaus visuomenės poreikiams“, – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Sutartis tarp savivaldybės, Kūno kultūros ir sporto departamento ir privataus investuotojo bus sudaroma 25 metams. Pastatytas kompleksas nuosavybės teise priklausys savivaldybei. Tai unikalus projektas, vykdomas pirmą kartą Lietuvoje. Viso projekto kapitalo investicijų vertė – 73,1 mln, Eur be PVM, iš jų ES lėšos – 33,6 mln. Eur, savivaldybės lėšos (ES paramos kofinansavimas) – 2,9 mln. Eur, valstybės biudžeto lėšos – 36,6 mln. Eur.

Numatoma, kad sutartis su konkursą laimėsiančiu koncesininku įsigalios 2019 m. balandžio mėnesį.

Daugiafunkcis kompleksas ant Šeškinės kalvų yra viena iš iniciatyvų, skirtų Valstybės atkūrimo šimtmečiui.