Preliminariais Registrų centro duomenimis, liepą pirkimo sandoriais gyventojai perleido 9782 nekilnojamuosius daiktus. Lyginant su birželiu, kuomet iš viso perleistas 10 841 pastatas, patalpa ir žemės sklypas, vidurvasaris atsiliko 10,8 proc.

Palyginimui, 2015 m. liepą pirkėjai įgijo 10 443 NT objektų – 6,8 proc. daugiau, nei tą patį mėnesį šįmet.

Antrąjį vasaros mėnesį prekyba būstu – tiek individualiais namais, tiek butais – išlaikė birželio lygį. Pirkimo sandoriais perleisti 867 namai – tik trimis pastatais arba 0,3 proc. daugiau, nei birželį. Palyginus šią liepą su pernai metų tuo pačiu mėnesiu, šio vidurvasario rezultatas 8,8 proc. mažesnis.


Liepą visoje Lietuvoje šeimininkus pakeitė 2798 butai – 0,6 proc. mažiau, nei birželį, ir 2,7 proc. mažiau, nei pernykštę liepą.

Įdėmiau pažvelgus į didmiesčių prekybos butais statistiką: Vilniuje ir Klaipėdoje rezultatai išlieka tokie patys antrą mėnesį iš eilės, o Kaune pirkėjų aktyvumas mažėjo labiau, tad panašu, kad bendrą šalies prekybos butais lygį padėjo išlaikyti ir inertiškesnė mažesnių miestų ir regionų rinka.

Pirkimo sandoriais perleistų žemės sklypų skaičius, lyginant su birželiu, mažėjo 13,4 proc. – nuo 5407 birželį iki 4684 liepą. Lyginant su 2015 m. tuo pačiu mėnesiu, šią liepą žemės sklypų perleista 5,6 proc. mažiau.

Tirdamas Lietuvos nekilnojamojo turto rinkos aktyvumą, Registrų centras apibendrina pirkimo sandorių duomenis. Pirkimo sandoriams priskiriamas pirkimas iš fizinio ar juridinio asmens tiesiogiai, varžytinėse, lizingu ar išsimokėtinai ir pastatyto objekto perdavimas užsakovui pagal statybos rangos sutartį, nepriskiriami – valstybinės žemės pirkimo sandoriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)