„Jau sulaukėme susidomėjimo iš didesnių viešbučių tinklų, kurie norėtų būti operatoriais, nes vieta yra viena patraukliausių Vilniuje, o plotas vienas didžiausių Senamiestyje. Svarbiausia yra sutvarkyti šią istorinę Vilniaus Senamiesčio vietą“, – DELFI sakė investuotojo paieškai pasamdytos nekilnojamojo turto (NT) agentūros „Baltic Sotheby’s International Realty“ valdybos narys Paulius Gebrauskas.

Prognozuojama, kad investuotojo paieškos gali užtrukti apie metus. Vienuolyno bendras plotas yra 5823 kv. m., jame galima būtų įkurti maždaug 100 kambarių viešbutį.

Paulius Gebrauskas
„Manome, kad vienuolyne būtų galima įkurti viešbutį. Matome, kad Vilniaus viešbučių verslas tikrai labai neblogai gyvuoja. Žinoma, projektas būtų netipinis, nes jame dalyvautų trys šalys – Vilniaus arkivyskupija, kuri yra savininkė, investuotojas ir viešbučio ar daugiafunkcinio pastato operatorius“, – komentavo P. Gebrauskas.

Pašnekovo vertinimu, komplekso prikėlimui reikėtų apie 25 mln. Lt.

„Turime tikslą atrasti investuotoją, kuris padėtų prikelti šiek tiek apgriuvusį kompleksą. Vyskupija nepajėgi to padaryti. Šiandien turime vieną kitą pasiūlymą dėl viešbučio, tačiau nepasakyčiau, kad jie būtų prabangūs. Kalbama apie keturias žvaigždutes, nes tokiai vietai ekonominė klasė nelabai tiktų“, – DELFI sakė Vilniaus arkivyskupijos kurijos advokatas Darius Krukonis.

Arkivyskupija nebe pirmą sykį ieško investuotojo šiam kompleksui, tačiau tikisi, kad dabar atsigaunant NT rinkai atsiras ir investuotojas.

„Veiklai apribojimas yra vienas – turi būti laikomasi krikščioniškos moralės ir dorovės. Investuotojo ieškoma Arkivyskupijai išliekant savininkais, tačiau konkretaus modelio dar neturime. Priklausys nuo pasiūlymų“, – komentavo D. Krukonis.

Mato šviesią ateitį

Saulius Vagonis
Nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Ober-haus“ Vertinimo ir rinkotyros skyriaus vadovas Saulius Vagonis mano, kad viešbutis arba butai vietoj vienuolyno būtų tinkamas pasirinkimas, nes biurams ši vieta gali būti nepatraukli dėl vietos automobiliams trūkumo.

„Jeigu vertintume, ką galima brangiausiai parduoti Senamiestyje, tai būtų būstas. Viešbutis taip pat yra labai neblogas sprendimas, tai būtų tikrai patrauklus viešbutis, nes panašiose vietose esantys viešbučiai tikrai puikiai gyvena, pavyzdžiui, Stiklių g. esantys „Stikliai“, Pilies g. „Narutis“ ar Didžiojoje g. „Radisson Blu Astorija“. Tai galėtų būti vienas iš geriausių Vilniaus viešbučių, žinoma, priklauso nuo to, kaip pavyktų jį įrengti ir kokie būtų išplanavimo sprendimai“, – komentavo jis.

Be to, buvusios vienuolynų celės pakankamai nesudėtingai gali būti pritaikomos viešbučiams, o tai svarbu, nes rekonstruojant tokius pastatus taikomi griežti paveldosaugos reikalavimai. Pašnekovas pripažįsta, kad dabartinis laikas yra tinkamas investuotojo paieškoms.

„Rinka po truputį atsigauna po krizės, ji kyla po truputį į viršų. Tai reiškia, kad jeigu kas nors nuspręs ką nors daryti po metų ar dvejų, matyt, gali susidurti su didesnėmis sąnaudomis tiek statant, tiek ir įsigyjant turtą. Šiandien rinkoje yra tikrai puikus metas pirkti ir kažką daryti“, – kalbėjo S. Vagonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)