Duodamas interviu komercinei televizijai LNT, ministras išsakė viltį, kad iki šio mėnesio pabaigos bus gauti tyrimų rezultatai, o policijai nereikės kelių mėnesių, kad parengtų reikalingus dokumentus.

R.Kozlovskis nurodė, kad tie sudėtingi tyrimai, kuriuos atlieka 11 ekspertų grupė, yra susiję su pastato konstrukcijos projektu, statybos darbais ir statybų priežiūra. Kai kurie tyrimai atliekami užsienyje, nes juos atlikti Latvijoje nėra techninių galimybių.

„Visi tikisi kokybės, o ne skubėjimo. „Maxima“ parduotuvė taip pat buvo statoma paskubomis – ir ji sugriuvo. Nenorėčiau, kad ši byla subliūkštų teisme“, – sakė R.Kozlovskis, pridūręs, kad prognozuoja kovą tarp advokatų ir prokurorų ekspertų.

Pasak ministrų, keli asmenys yra įtariami nusikalstamu aplaidumu, o kiekvieno iš jų atsakomybė kruopščiai vertinama. Jis pridūrė, kad į policijos akiratį yra patekę keli įtariamieji, bet dar reikia surinkti visus įmanomus įrodymus, kad būtų įrodyta jų kaltė.

Per 400 asmenų buvo apklausti atliekant baudžiamąjį tyrimą dėl 54 žmonių gyvybių pareikalavusios tragedijos Rygos vakariniame Zuolitūdės rajone.

Apie 105 žmonės, kurių artimieji žuvo per tą incidentą, yra pripažinti nukentėjusiais. Dar 58 žmonės buvo sužeisti, o 49 pripažinti patyrusiais moralinę ir materialinę žalą.

Zuolitūdėje veikusios prekybos centro „Maxima“ stogas kelis kartus įgriuvo 2013 metų lapkričio 21-osios vakarą. Tarp 54 žuvusiųjų buvo trys gelbėtojai, o dar dešimtys žmonių buvo sužeisti. Tarp tyrėjų iškeltų šios tragedijos priežasčių versijų minimi kelis veiksniai, tokie kaip klaidos statybos projekte, statytojų arba prekybos centrą valdžiusios bendrovės aplaidumas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją