„Surinkus ir išnagrinėjus reikiamus dokumentus padaryta išvada, kad nėra pagrindo konstatuoti, jog vykdant detaliajame plane reglamentuotas, jo sprendinių neviršijančias techniniame projekte detalizuotas statybas žemės sklype yra aiškiai pažeidžiami teisės
aktuose nustatyti reikalavimai“, - BNS atsiųstame komentare teigia prokuratūra.

Prokurorai nurodė, kad detalusis planas buvo priimtas 2008-ųjų birželį - praėjus dvejų metų senaties terminui, dokumento panaikinti esą neįmanoma. Priimdami sprendimą, prokuratūros atstovai taip pat įvertino bendruomenės pateiktą kultūros paveldo specialistų nuomonę, kuri esą neleidžia tvirtai teigti, kad statybos darys neigiamą poveikį senamiesčiui.

„Atsižvelgdamas į tai, Vilniaus apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokuroras šių metų gruodžio 2 dieną priėmė nutarimą atsisakyti taikyti viešojo intereso gynimo priemones“, - informavo prokuratūra.

Sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas aukštesniajam prokurorui.

Po šio sprendimo „MG valda“ informavo, jog Užupio mikrorajone, buvusio „Vilijos“ fabriko teritorijoje, statomo daugiabučių projekto „Užupio kratinės“ statybas baigti planuojama 2017 metų I ketvirtį.

Sostinės Užupio mikrorajone daugiabučių kvartalo statybas lapkritį vertino ir Statybų inspekcija bei Kultūros paveldo departamentas (KPD) - institucijos reikšmingų pažeidimų nenustatė, nors KPD ir turėjo pastabų, daugiausia - dėl planuojamų pastatų aukštingumo.

Iš viso 1,24 ha ploto teritorijoje Polocko g. 17 planuojama pastatyti 15 dviejų aukštų su mansarda namų. Projektui planuojama investuoti 23,2 mln. eurų.

Konfliktas tarp „MG Valdos“ ir vietos bendruomenės kilo rudens pradžioje, kai Užupio gyventojai dėl „Užupio krantinių“ statybų piketavo prie Kultūros paveldo departamento. Bendruomenės atstovai tvirtino apie planuojamų pastatų Polocko gatvėje aukštį sužinoję tik gegužę, kai jau buvo pradėtos kvartalo statybos. Teigiama, kad vietoje planuojamų dviaukščių su mansardomis Užupyje bus statomi penkių aukštų gyvenamieji namai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)