Užsimota plačiai – Fredos rajone esantis kotedžas, užimantis du aukštus, virto ne tik architektų darbo vieta, bet ir jaukiais namais, kuriuose... niekas negyvena. „Tai yra pavyzdinis keturių asmenų būstas“, – aiškino kūrėjų komanda.

Penki kambariai, virtuvė, trys vonios ir rūbinė – tokio dydžio erdvę architektai Ieva Valskytė, Kęstutis Kairys ir Edita Stankevičiūtė-Righetto skyrė klientams, kad jie galėtų realiai pamatyti ir net pačiupinėti jų komandos darbo galimybes.

Įrengtose erdvėse viskas suprojektuota ir apgalvota iki menkiausių detalių: sudėtingos konstrukcijos laiptai sukuria kabančių laiptų iliuziją, siuvinėto šilko užuolaidos derinamos su masyviais kutais, lovos nuklotos satino ir šilko patalais.

„Righetto“ kūrybinei komandai vadovauja architektė E. Stankevičiūtė-Righetto, kurios kurti interjerai išsiskiria tapybiškumu, įvairių tekstūrų ir skirtingų paviršių derinimu, juose aiškiai juntama itališka dvasia: šioje šalyje kaunietė tapytoja ir architektė gyveno ir dirbo kelerius metus.

„Šio buto idėja yra derinti skirtingus šiuolaikinius baldus ir apdailos medžiagas, ieškoti savito skambesio. Nėra derinama tiesmukiškai, kai prie raudonų pagalvėlių būtinai kabinamos raudonos užuolaidos. Arba jei pasirenkame pilką toną, tai viskas užpilkėja ir turi būti vienoda. Jei laiptai mediniai, tai ir grindys turi būti medinės, ir t. t.“, – savo kūrybos virtuvę atskleidė architektė E. Stankevičiūtė-Righetto.

Prabangiai įrengtame būste vyrauja daiktų tarpusavio dermė, kur kiekvienas baldas turi savo dizainą, teikia atskirą pojūtį. „Eklektiką turime suvokti ne kaip netvarką, atsitiktinai parinktas detales, kurios bet kaip išdėstytos bendroje erdvėje, bet kaip prieskonių pajautą maiste, kur gali žaisti su daugybe skonių, spalvų ir išgauti netikėtų, nuostabių derinių, – aiškino architektė. – Tereikia pabrėžti ir suaktyvinti, vengti daiktų ir įmantrių detalių gausos ir, kaip dažnai pasitaiko interjeruose, – perkrauti.“

Bendroje erdvėje paliktos betoninės lubos kontrastuoja su steriliai švariomis epoksidinėmis grindimis. Laiptų kompozicija – visos komandos kūrybinis darbas. Dėl projektinių sprendimų jie tarsi kabo ore, nesimato nė vienos tvirtinimo detalės, nekyšo nė vienas varžtas.

Prieangyje kviečia prigulti ponio oda trauktas klasikinis „Le Corbusier“ šezlongas. „Jis ne tik gražus, bet ir patogus. Juk ne visi važiuoja į Milano parodą ir gali išbandyti tokį klasikos šedevrą“, – šezlongo pasvirimo kampą demonstravo E. Stankevičiūtė-Righetto.

Didelėje antrojo aukšto vonioje demonstruojama galimybių įvairovė. „Daugelis įpratę matyti standartinę santechniką: ovalią arba kvadratinę vonią ir daugiau nieko. Iš tikrųjų yra daug platesnis pasirinkimas. Jei labai reikia, mūsų klientai gali ją išbandyti, prisileisti vandens su putomis ir pagulėti“, – rimtai kalbėjo „Righetto“ studijos architektė.