Kaip rašoma banko pranešime spaudai, nuo šiol gyventojai, turintys teisę į valstybės paramą būstui įsigyti ir ketinantys pirkti pirmąjį būstą, rekonstruoti ar pritaikyti jau turimą neįgaliųjų poreikiams, gali kreiptis paskolos į bet kurį SEB banko skyrių. 

Gyventojai galės pasiskolinti nuo 35 tūkst. iki 87 tūkst. eurų.

„Gyventojų, norinčių įsigyti nuosavą būstą ir pretenduojančių tam gauti valstybės teikiamą subsidiją, yra ir didmiesčiuose, ir regionuose. Visi, norintys gauti vyriausybės teikiamą kompensaciją būstui pirkti, gali kreiptis į mūsų banką pasikonsultuoti rūpimais klausimais“, - pranešime cituojamas SEB banko Verslo plėtros departamento direktorius Linas Januševičius.

Gyventojai, norintys gauti valstybės iš dalies kompensuojamą būsto paskolą, be įprastų dokumentų, pateikiamų norint gauti būsto paskolą, bankui taip pat turės pateikti savivaldybės išduodamą pažymą, liudijančią teisę gauti valstybės teikiamą paramą.

Tokia pažyma bankui turi būti pristatyta per 15 dienų nuo pažymoje nurodytos datos.

„Gavę visus reikiamus dokumentus, vertinsime kliento finansines galimybes ir poreikius, jo prisiimamą riziką. Taigi šis procesas niekuo nesiskirs nuo įprastos būsto paskolos teikimo procedūros. Atsakymą besikreipiantys gyventojai iš banko gaus per 1 - 2 dienas“, - sako L. Januševičius.

Įstatymuose nustatyta, kad valstybė gali subsidijuoti nuo 10 iki 20 proc. būsto paskolos sumos. Asmenys ir šeimos, gavusios subsidiją, ją gali naudoti paskolos arba pradinės įmokos daliai apmokėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)