Itin prabangaus būsto pardavimu besirūpinančios bendrovės „Sotheby’s“ sąraše – išskirtinis biuras-būstas sostinės Tilto gatvėje. Anksčiau šiame pastate buvo įsikūręs notarų biuras.

Pastato rekonstrukcija užsiėmusi tarptautinė kompanija planavo įsirengti sau biurus ir įmonės vadovui ar svečiams prabangų butą, kuris įsikūręs naujai pastatytame priestate su vaizdais į Vyriausybės pastato kiemą. Tačiau pasikeitus įmonės planams, naujai įrengtu nekilnojamuoju turtu nuspręsta nebesinaudoti ir pasiūlyti rinkai.

„Baltic Sotheby’s International Realty“ pardavimų partneris Mantas Kučinskas teigia, kad sostinės centre tokių pasiūlymų, kai viename pastate gali įsikurti įmonė ir kartu gyventi įmonės vadovas nelabai yra.

Pasak jo, patraukliausias toks nekilnojamojo turto objektas turėtų būti gerai besiverčiančiai, iki 20 darbuotojų turinčiai IT kompanijai.

Iš viso pastatas užima 324 kv. m. Administracinėms patalpoms skirta 142 kv. m., kurios išsidėstę per du aukštus. Keturi atskiri kabinetai ir priimamasis.

Kartu iš administracinių patalpų galima patekti į poilsio zoną, kurioje įrengta garso ir vaizdo aparatūra, vakarėliams tinkantis apšvietimas ir baras.

Kartu iš šios patalpos galima patekti ir į terasą, atveriančia vaizdą į sostinės senamiestį. Pastate sukurta dviejų lygių terasa, kurioje yra ir naudojimui žiemą pritaikyta sūkurinė vonia.

Gyvenamosioms patalpoms skirta – 127 kv. m. Į trijų kambarių gyvenamąją patalpą patenkama per ilgą koridorių.

Kad kelionė į gyvenamąsias patalpas nebūtų niūri projekto architektas Arūnas Paslaitis jaunesnysis sugalvojo koridorių pagyvinti Japoniško stiliaus piešiniais ant medžio.

Pirmame gyvenamųjų patalpų aukšte – miegamasis su šalia lovos įmontuota vonia. Elektroniniu būdu valdomos užuolaidos atveria vaizdą į mažą terasėlę.

Antrame aukšte – valgomasis ir virtuvė. Projekto autorius originaliai sugalvojo paslėpti virš virtuvės salelės esantį gartraukį. Jis daugelį gali apgauti, jog tai šviestuvas.

Viršutiniame pastato aukšte – kambarys, galintis tapti vaikų kambariu.

Gyvenamojoje pastato dalyje sudėti ąžuoliniai, baltai nudažyti langų rėmai.

Trūksta pasiūlos

Ober-Haus“ Senamiesčio biuro vadovas Marius Čiulada teigė, kad Vilniaus centre toks objektas nėra įprastas, tačiau klientas gali jam atsirasti. Žinoma, gal ne per dieną ar savaitę.

„Toks daiktas yra unikalus ir nepakliūna į paklausos pasiūlos imtį. Tokiam objektui nereikia nei dešimt, nei trijų klientų, o užtenka vieno kliento. Aišku, žmogus ar įmonė, kuri pritaikytų tokį pastatą savo reikmėms, gali atsirasti“, – komentavo pašnekovas.

M. Čiulada pastebėjo, kad tie, kurie ieško nestandartinių pasiūlymų Vilniaus centre susiduria su sunkumais, jog nėra pakankamos pasiūlos.

„Tokie objektai nėra siūlomi šiaip, jie dažniausiai yra specialiai kuriami. Dažniausiai tokiais atvejais įsigyjamas ar apleistas pastatas, ar palėpė ir tuomet pritaikoma reikiamiems poreikiams. Tokių objektų pirkėjas neperka todėl, kad būtinai reikia: tokie objektai gali būti prestižo apraiška, investicija“, – komentavo nekilnojamojo turto ekspertas.

Marius Čiulada

Pasiteiravus, ar šiuo metu Vilniuje išdygus ir vis dar dygstant naujiems biurų pastatams, biurų patalpos Senamiestyje nepraranda savo patrauklumo, M. Čiulada teigė, kad čia vienas aktualiausių – parkavimo klausimas.

„Biurų esminis klausimas – parkingas, o Senamiestyje su parkavimu yra bėda. Jei nėra patogaus parkingo, biuras centre nebus toks patrauklus. Minimu atveju vieta nėra neprieinama ar nepasiekiama, be to, šalia yra Gedimino prospektas ir požeminis parkingas, tai gal nėra neišsprendžiamų klausimų“, – pridėjo pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (203)