Iki šių metų spalio mėnesio planuojama pastatyti 57 trijų skirtingų energinių klasių kotedžus. Projekto vystytojas tikisi, kad šie kotedžai sudomins vilniečius, vertinančius gyvenimą mieste, bet gamtos apsuptyje, privatumą ir norinčius įsikurti energiją tausojančiame būste.

Pirmieji du „Karaliaučiaus slėnio“ etapai, kurių metu buvo pastatyti 52 kotedžai, rinkoje išsiskyrė tuo, kad pirkėjai galėjo rinktis būstą iš trijų energinių klasių. Pasak „Citus construction“ direktoriaus Mindaugo Vanago, tokią pačią galimybę turės ir trečiojo etapo pirkėjai – jiems taip pat bus siūloma rinktis A+, A arba B klasės kotedžus.

„Įgyvendinę pirmuosius etapus pastebėjome, kad žmonės ieško kelių visapusišką komfortą lemiančių dalykų – patrauklios vietos, kuri būtų tuo pačiu ir mieste, ir šiek tiek gamtoje, ir aukštos energinės klasės. Jie supranta, kad aukšta energinė klasė reiškia nei tik mažesnius šildymo kaštus, bet ir aukštesnę gyvenimo kokybę. Todėl tokią galimybę nusprendėme pasiūlyti ir šiame etape“, – sako M. Vanagas.

Be to, anot įmonės vadovo, kaip ir pirmųjų dviejų, taip ir trečiojo etapo kotedžuose, bus įrengtas geoterminis šildymas.

Naujuosius dviaukščius kotedžus gyventojai galės rinktis 87 arba 114 kv. metrų. Vieno kvadratinio metro kaina sieks nuo 1070 iki 1287 eurų. Šalia kotedžų bus įrengta bendra 84 vietų antžeminė automobilių stovėjimo aikštelė.

Pasak pranešimo, plėtojama uždara mažaaukštė gyvenvietė įsikūrusi Pilaitės rajone, kur galima pajusti gamtos artumą. Tačiau, kaip pabrėžia „Citus construction“ vadovas, vienas svarbiausių šio projekto privalumų – saugumas.

„Esame įsitikinę, kad saugi kaimynystė yra vienas svarbiausių komfortiško gyvenimo elementų. Teritorija, kurioje statomi nauji kotedžai, yra aptverta, joje įrengtos kameros, todėl gyventojai ir jų vaikai gali jaustis saugūs. Taip pat pasirūpiname ir atskirų kotedžų blokų aptvėrimu, į kuriuos patekti gali tik to bloko gyventojai“, – teigia įmonės vadovas.

Nekilnojamojo turto vystymo bendrovė „Citus construction“ savo veiklą pradėjo 2009 m. Įmonė plėtoja individualių namų ir gyvenamųjų kvartalų projektus, diegdama inovatyvius sprendimus, lemiančius aukštą energinį naudingumą, taupumą bei gyvenimo komfortą. Įmonės vystomi projektai Vilniuje ir Kaune: gyvenvietė „Karaliaučiaus slėnis“, projektas Naujamiestyje „Vivulskio butai“ ir „Kauno senamiesčio apartamentai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)