Remdamasi Registrų centro duomenimis, nekilnojamojo turto bendrovė „Inreal” skaičiuoja, kad didžiausia individualių namų paklausa yra Kaune, o įvertinus gyventojų skaičiaus skirtumus – Panevėžyje. Šiame mieste tūkstančiui gyventojų tenka 1,06 sandorio.

Kauno miestas ir rajonas pagal šį rodiklį antras (0,94 sandorio). Iš didžiųjų miestų mažiausiai sandorių tūkstančiui gyventojų (0,51) tenka Vilniaus miestui, nors čia didžiausia individualių namų paklausa.

NT specialistai teigia, kad pagal šį kriterijų Vilnius atsilieka, nes čia nuosavi namai yra brangiausi ir daugeliui juos įpirkti sunku.

Anot Arnoldo Anatavičiaus, „Inreal” Konsultacijų ir analizės departamento vadovo, pirmąjį šių metų pusmetį sostinėje daugiausiai buvo nupirkta individualių namų, kurių kaina neviršijo 400 tūkst. Lt. Panašios tendencijos išryškėja ir Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (159)