Keturių žvaigždučių „Hilton Garden Inn“ viešbutis bus pradėtas statyti 2017 metų pradžioje, o jo atidarymas planuojamas 2018 metų pabaigoje.

Sutartis su tarptautiniu viešbučių tinklu „Hilton Worldwide“ pasirašyta frančizės pagrindu, o šiuo metu deramasi su potencialiais būsimo viešbučio operatoriais.

„Vilnių pasirinkęs tarptautinis vardas didins sostinės patrauklumą ir pritrauks dar daugiau turistų, paskatins naujų skrydžių krypčių atsiradimą, pritrauks į sostinę daugiau tarptautinių renginių“, – pranešime spaudai sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Naujojo viešbučio plėtotojos, įmonių grupės „Eika“ generalinis direktorius Domas Dargis, projekto pristatymo metu minėjo, jog kasmet augantys turistų srautai Vilniuje bei vienas didžiausių viešbučių užimtumų Europoje identifikavo, kad šiuo metu itin palankus laikas investuoti.

Mike Collini, Domas Dargis

„Beveik trejus metus svarstėme Gedimino prospekte plėtoti viešbučio projektą. Tarptautinių konsultantų atlikta studija padėjo apsispręsti dėl tinkamo dydžio, formato, tinklo ir prekės ženklo.
Sprendimą vystyti viešbutį lėmė tiek projekto vieta, tiek rinkos situacija ir profesionalų rekomendacijos“, – teigia D. Dargis.

Pasak „Hilton Worldwide“ vyresniojo viceprezidento Patrick Fitzgibbon, atsakingo už plėtrą Europoje, Artimuosiuose Rytuose ir Afrikoje, Baltijos šalys šiuo metu turi didžiausią potencialą dėl itin aukšto viešbučių užimtumo. Dėl šios priežasties ir buvo nuspręsta atidaryti viešbutį Vilniuje.

„Gedimino prospekte duris atvers „Hilton Garden Inn“ viešbutis, kuris itin patogus ir patrauklus verslo klasės klientams. Būtent šis formatas manome yra tinkamiausias pagal projekto vietą. Šio tipo viešbučiuose visa parą veikia verslo zona, kurioje gali darbuotis svečiai, taip pat visoje viešbučio teritorijoje užtikrinamas itin spartus Wi-Fi interneto ryšys. Kiekviename kambaryje yra ir darbo stalas su ergonomiškais baldais. Aktyviems viešbučio svečiams visa parą atidarytas sporto klubas“, – privalumus įvardijo „Hilton Worldwide“ vyresnysis viceprezidentas.

Viešbutis bus dalis daugiafunkcinio 18 tūkst. kvadratinių metrų ploto komplekso, kuriame taip pat įsikurs verslo centras, prekybinė galerija, kavinės, restoranai, prabangių apartamentų pastatas bei atvira visuomeninė erdvė.

Po sklypu bus įrengta dviejų aukštų požeminė automobilių stovėjimo aikštelė, kuri bus atvira ir vilniečiams bei miesto svečiams.

Pasak įmonės „Eika“ generalinio direktoriaus, tai bus vienas įdomiausių projektų Vilniaus istorijoje, nes atsiras naujas traukos centras Gedimino prospekto atkarpoje tarp Lukiškių aikštės ir Seimo rūmų.

Sukurti išskirtinio komplekso viziją paskelbtas tarptautinis architektūros konkursas. Architektams pateiktoje užduotyje keliamas uždavinys suderinti skirtingas komplekso funkcines dalis, darniai integruoti pastatus Gedimino prospekte, įkomponuoti XX amžiaus pradžios pastatą Dainavos gatvėje, taip pat funkcionaliai suplanuoti pėsčiųjų ir automobilių zonas.

Projekto pristatyti į Lietuvą atvyko tarptautinio viešbučių tinklo „Hilton Worldwide“ viceprezidentas Mike Collini, atsakingas už plėtrą Turkijoje, Rusijoje ir Rytų Europoje. Spaudos konferencijoje „Hilton Worldwide“ atstovas taip pat paskelbė įmonės planus atidaryti pirmąjį „Hilton Garden Inn“ viešbutį Latvijoje, Rygos Senamiestyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)