DELFI skaitytojas Povilas atkreipė dėmesį, kad www.planuojustatyti.lt egzistuoja adresas, per kurį neprisijungus prie sistemos galima gauti visų asmenų dokumentus. Išties keičiant ID adresus galima buvo pamatyti vis kitus su statybomis susijusius dokumentus.

„Visiškas institucijos aplaidumas“, - piktinosi skaitytojas.

„Infostatyba“ priklauso Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai. DELFI paklausus, kodėl neprisijungus galima matyti kitų pateikiamus dokumentus, ši landa buvo pašalinta.

„Inspekcija nedelsiant kreipėsi į informacinės sistemos techninio administravimo paslaugas teikiančią įmonę, prašydama pateikti paaiškinimą. Gavome atsakymą, kad nurodytas išorinės sistemos programinės įrangos veikimo netikslumas panaikintas. Taip pat paaiškino, kad tai buvo susiję su paslauga „Visuomenės informavimas apie numatomą statinių projektavimą“, kurios visi priedai yra viešinami. Įdiegus šios paslaugos eilinius atnaujinimus, nekorektiškai buvo tikrinamos dokumentų priedų viešinimo prieigos teisės“, - rašoma inspekcijos atsakyme.

Tinklalapyje planuojustatyti.lt įmonės ir gyventojai turi pateikti visą informaciją apie planuojamas ir vykdomas statybas, kurioms reikia Statybų inspekcijos leidimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)