Ilgą laiką apleistas stovėjęs dvaras priklausė verslininkui Laimučiui Pinkevičiui.

Verslininkas tiesiai neatsakė į klausimą, ar neliūdna, kad jam priklausęs Lentvario dvaras galiausiai parduotas iš varžytinių. Tačiau neslėpė vylęsis, kad šis NT nuosavybės teise galiausiai priklausys jam.

„Nežinau, kaip vertinti kainą, už kurią dvaras parduotas varžytinėse. Tokie dalykai neturi analogų. Tai yra pirmas toks statinys, į jį bus žiūrima kaip į analogą, pagal jį bus galima vertinti. Už kiek perka, už tiek. Negaliu vertinti, neturiu supratimo. Net NT brokeriai negali įvertinti šito statinio, nes nežino, kaip“, – DELFI sakė verslininkas.

Jo vertinimu, sutvarkyti dvarui ir jo aplinkai – 2,5 ha sklypui, kuris varžytinėse parduotas su pastatu, prireiktų nemažai lėšų.

„Prireiktų apie 2,5 mln. Eur. Manau, kad aš į tokią sumą „tilpčiau“. Bet čia jau nebūtų pataupyta. Būtų normaliai sutvarkyta“, – kalbėjo L. Pinkevičius.

Jis tvirtino, kad jeigu dvaro niekas nebūtų įsigijęs varžytinėse, jį būtų ėmęsis tvarkyti pats.

„Būčiau ėjęs kalbėtis su banku ir pats jį būčiau tvarkęs. Iki šiol negalėjau eiti kalbėtis. Jeigu būtų niekas nenupirkęs, bankas būtų turėjęs kreiptis į mane, kad įsigyčiau. Tada būčiau tvarkęs ir įrengęs jį nuomai“, – pasakojo pašnekovas.

Anot jo, pagal įstatymą dvaro pirkėjas turi sumokėti visą pirkinio sumą – 540 tūkst. Eur – per 10 dienų.

„Jei nesumokės, tada bankas pagal įstatymą turi ateiti pas mane ir šnekėti – grąžinti ir šnekėtis. Turėjau tokią viltį, kad niekas nenupirks ir buvau pasiruošęs dvarą tvarkyti. Bet dabar jau kiti... Belieka pažiūrėti, kas ir kaip jiems seksis“, – reziumavo verslininkas.

Daugiau kaip 1,9 tūkst. kv. m dvaro rūmų pastatas su didesniu kaip 2,55 ha sklypu vaizdingoje vietoje parduoti už 540 tūkst. Eur.

Šią informaciją DELFI patvirtino varžytines vykdžiusios antstolės Brigitos Palavinskienės kontora. Tačiau neatskleidė, kas yra naujasis dvaro savininkas.

Tai buvo jau antrosios dvaro varžytinės. Per pirmąsias areštuoto turto parduoti nepavyko.

Pastato ir sklypo savininkas formaliai turėtų pasikeisti tada, kai Nekilnojamojo turto registre bus atlikti atitinkami įrašai.

Registrų centro atstovė spaudai Gražina Urbonavičė paaiškino, kad varžytines laimėjęs asmuo gali nesumokėti už laimėtą turtą. Taigi kol su antstoliu pirkėjas nepasirašė atitinkamo akto ir nebuvo registruota nuosavybės, daugiau informacijos apie jį negalima suteikti.

Turto pardavimo iš varžytinių aktą antstolis surašo per tris darbo dienas po visos kainos už parduotą turtą sumokėjimo, bet ne anksčiau kaip po dvidešimties dienų nuo varžytinių pabaigos.

Lentvario dvaro rūmai ir žemės sklypas yra išsidėstę šiaurinėje Lentvario miesto teritorijos dalyje, besiribojančioje su Klevų alėja ir Tiškevičių gatve, šalia Lentvario (Graužio) ežero.

Neogotikinio stiliaus dvaro trijų aukštų pastatas su rūsiu ir mansarda statytas XIX a. 7 dešimtmetyje.

Šalia dvaro yra Lentvario parkas, kuris užima apie 20 ha teritoriją ir yra išplėtotas kalvotoje vietovėje, besiribojančioje su dirbtinai patvenktu ežeru, Saidės upeliu ir didžiulio ežero slėniu.

Parko sistema suprojektuota apie 1898 m. pagal žinomo prancūzų kraštovaizdžio architekto Eduardo Andrė projektą.

Reljefas, vandenys ir šlaitų pušynai sukomponuoti darniai susiejant su pastatų ansambliu.

Lentvario dvaro parke yra unikali pasivaikščiojimo takų kompozicija: jie eina ties kaskadinio upelio šlaitais, kyla ir leidžiasi nuo kalvų, ant kurių stovėjo įvairūs akcentai - skulptūra, Koplytėlė (neišliko), originalūs akmeniniai suolai patakėse (neišliko).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)