Prieš sudarant taikos sutartis statytojai turės parengti statinių projektų pakeitimo pasiūlymus, kurie sumažintų žalą valstybės saugomai kultūros paveldo vietovei – Palangos miesto istorinei daliai ir kraštovaizdžiui.

Statytojai taip pat privalės įsipareigoti nereikšti finansinio pobūdžio pretenzijų valstybei ar Palangos miesto savivaldybei. Taikos sutartis turėtų pasirašyti visi bylose dalyvaujantys asmenys.

Projektiniams pasiūlymams turės pritarti Kultūros paveldo departamentas, Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija ir Palangos miesto savivaldybė.

Aplinkos ministerijai ir Kultūros ministerijai pavesta parengti žalos kraštovaizdžiui ir kultūros paveldo vietovei apskaičiavimo metodikas.

Kultūros paveldo departamentas ir Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija įpareigoti reguliariai teikti Vyriausybei informaciją apie taikos susitarimų sudarymo eigą ir rezultatų įgyvendinimą.

Palanga sveikina apsisprendimą

„Tai – gera žinia Palangai. Ketverius metus mieste riogsantys statinių griuvėsiai miesto tikrai nepuošia. Jei taikos sutartys bus pasirašytos, kurorte atsiras naujų pramogų, SPA, sporto infrastruktūros objektų, bus mokami mokesčiai į biudžetą, kuriamos naujos darbo vietos. Intensyvus darbo grupės pusės metų darbas davė teigiamų rezultatų, už tai reikia padėkoti Vyriausybei“, – sako Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Pasak Š. Vaitkaus, pakoregavus statinių projektus, bus užbaigti pradėti darbai, Palangoje atsiras labai reikalingi infrastruktūros objektai, pavyzdžiui, "Inter IKEA" kompanijos planuojamos 120 mln. litų investicijos į SPA ir baseinų kompleksą, taip pat – Šventojoje numatomas vandens pramogų parkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)