Didžiulis kompleksas jau greitai pradės kilti buvusio Palangos kempingo vietoje. Projektą kartu su Vokietijos sveikatingumo asociacija vykdantis „ADG projektai“ direktorius Giedrius Lesvinčiūnas teigė, kad iki 2019 m. į šį kompleksą bus investuota apie 55 mln. eurų.

„Šioje vietoje iškils 4,5 žvaigždučių viešbutis, sveikatingumo kompleksas, baseinas, teniso kortai“, - vardijo projektą vykdančios įmonės vadovas.

Pasak jo, sveikatingumo komplekse daug dėmesio bus skiriama kvėpavimo takų sveikatingumo programoms, atjauninimo procedūroms.

„Sveikatingumo centrą ruošia Vokietijos specialistai, nes su Vokietijos sveikatingumo asociacija pernai birželį pasirašėme memorandumą dėl šio projekto. Investicijoms yra labai didelis Vokietijos valdžios palaikymas. Tai pirmas, bet nepaskutinis investicinis projektas Baltijos šalyse“, - kalbėjo G. Lesvinčiūnas, kartu užsimindamas, kad vokiečiai jau derasi ir su latviais bei estais dėl panašių kompleksų.

Pasak pašnekovo, Vokietijos sveikatingumo asociacija panašių sveikatingumo kompleksų, viešbučių ir SPA Europoje jau turi apie 30.

Pasiteiravus, kas bus pagrindiniai naujo sveikatingumo komplekso Palangoje klientai, projekto partneris teigė, kad ne sezono metu klientų daugumą turėtų sudaryti svečiai iš Vokietijos.

„Kadangi Vokietijos sveikatingumo asociacija dirba su Vokietijos ligonių kasomis, tai daugiau atvyks pensinio amžiaus žmonės. Sezono metu planuojame, kad patys sugebėsime užpildyti užimtumą svečiais iš Lietuvos“, - kalbėjo G. Lesvinčiūnas.

Pašnekovas taip pat pridūrė, kad kompleksas bus atviras ne tik sveikatingumo centre apsistojusiems svečiams, bet ir Palangos gyventojams bei kitiems lankytojams.

„Šiuo metu su Palangos administracija sprendžiama, kaip galbūt būtų galima atnaujinti jūros vandens tiekimą, nes ten buvo senos linijos. Bus baseinas, sveikatingumo kompleksas. Taip pat planuojame atskirai zoną vaikams iki 12 metų. Teniso kortai bus gal daugiau Lietuvos gyventojams“, - apie 20 tūkst. kv. m užimsiantį projektą kalbėjo „ADG projektai“ direktorius.

Buvusi kempingo teritorija šiam projektui pasirinkta, nes, pasak pašnekovo, Palangoje jau nebėra likę laisvų tokio dydžio teritorijų.

„Ir infrastruktūros požiūriu vieta labai tinkama: šalia oro uostas, pušynas. Be to, čia ramu, nėra tiek žmonių, kiek pagrindinėje miesto dalyje“, - teigė pašnekovas.

G. Lesvinčiūnas teigė, kad vokiečiams Baltijos šalys investiciniams projektams atrodo patrauklios, nes yra pakankamai saugios, ekonomiškai išsivysčiusios.

„Tai pirmas projektas Palangoje. Jau pokalbiai įvykę Latvijoje. Kiek žinau, ir Estijoje“, - vardijo įmonės vadovas.

Pasak jo, Vokietijos sveikatingumo asociacija Palangą savo projektui pasirinko apsvarstę ir kitų kurortų, pavyzdžiui, Birštono ir Druskininkų galimybes.

„Pasiruošimo laikotarpis truko pusantrų metų. Žiūrėtos visos Lietuvos galimybės ir pasirinkta Palanga kaip gera potenciali vieta. Kaip jie sako, labai neišnaudota vieta, kurioje reikia įdėti darbo ir miestas bus žinomas visoje Europoje“, - vylėsi „ADG projektai“ direktorius.

Naujas sveikatingumo kompleksas Palangoje suteikia vilčių, kad gali atsirasti ir skrydžių iš Palangos oro uosto į Vokietiją.

Kaip pasakojo G. Lesvinčiūnas, Vokietijos sveikatingumo asociacija pažadėjo bendradarbiausi su Palangos administracija reklamuojant Palangą Europos mugėse.

„Kai asociacija sužinojo, kad Palangos administracija derasi dėl tiesioginių skrydžių atnaujinimą iš Vokietijos, tai asociacijos prezidentas taip pat sakė padėsiantis savo galimybėmis“, - pridėjo pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (255)