Taip ir gimė projektas „Šventosios apartamentai“.

Įrengs 115 apartamentų

Jį vystančios bendrovės „Pajūrio vilos“ rinkodaros ir pardavimų vadovas Giedrius Sidaravičius teigė, jog apartamentų pardavimas turėtų prasidėti vasarį.

„Sutartyse rašysime, kad pirkėjai į savo būstus galės įsikraustyti šių metų rudenį, tačiau realiai manome, kad viskas bus įrengta jau vasarą. Sutartyse nurodysime ilgesnį terminą dėl įsikraustymo todėl, kad vyksta pastato rekonstrukcija, gali iškilti nenumatytų kliūčių, bet tikimės, kad viskas vyks operatyviai“, – tvirtino G. Sidaravičius.

„Šventosios apartamentai“ bus įkurti Šventojoje, Mokyklos gatvėje 79 numeriu esančiame pastate, kuriame kažkada veikė poilsinė. Nuo šios vietos iki jūros – apie 1 km. Kitoje gatvės pusėje yra poilsio pastatų kompleksas „Elija“.

„Šį pastatą Šventojoje turėjome jau senokai. Tačiau dabar įvertinome vietą, pastato konstrukcijas, pamatėme, kad galime patenkinti poreikius tų žmonių, kurie svajoja apie savo būstą pajūryje, tačiau neturi pakankamai lėšų. Šį rinkos segmentą ir galime užpildyti“, – teigė G. Sidaravičius.

„Šventosios apartamentuose“ bus įrengti 115 apartamentų, kurių plotas sieks nuo 19 iki 28 kv. m.

„Realiai tai yra vienas kambarys, nedidelė virtuvėlė, dušas. Mes nusprendėme, jog geriau parduoti mažesnio ploto apartamentus, bet pigiau, nei didesnius ir brangiau“, – kalbėjo pašnekovas.

Jo žodžiais, apartamentų kaina prasidės nuo 20 tūkst. eurų, jei tai bus su daline apdaila. Apartamentai su visiška apdaila kainuos nuo 22 tūkst. eurų. Kaina priklausys nuo pasirinkto būsto ploto. Skaičiuojama, jog kvadratinio metro kaina sieks 1100-1200 eurų.

Svarbiausia – kaina

"Šventosios apartamentų" vizualizacijos

„Palangoje turime savo biurą ir pardavinėjame apie 80 proc. naujos statybos projektų, todėl pirkėjų norus žinome pakankamai gerai.

Peržiūrėjus rinką, pamatėme, kad pajūrio nekilnojamojo turto rinkoje nėra pigesnio naujos statybos turto, o poreikis labai didelis. Dažniausiai daug kas nori naujo buto iki 40-45 tūkst. eurų, bet tokių pasiūlymų būna vienetai, tokie būstai parduodami per kelias dienas nuo informacijos pasirodymo. Žmonėms visiškai nesvarbu tai, kad butas yra nedidelio ploto, kad pro langą reikia žiūrėti į greta esančio namo sieną.

Pirkėjams kaina yra svarbiausias momentas, lemiantis sprendimą dėl pirkimo“, – tvirtino G. Sidaravičius.

Todėl, anot, jo, ir nuspręsta rinkoje sukurti mažų, bet pigių apartamentų pasiūlą.

„Jei bankas duos kreditą, pavyzdžiui, 70 proc. perkamo būsto vertės, nes būsto paskirtis yra poilsio apartamentai, o ne gyvenamoji, todėl ir paskola yra ne 85 proc. nekilnojamojo turto vertės, tai savų pinigų turėti reikės 6 300 eurų, jei apartamentai kainuos 21 tūkst. eurų.

Gal žmonės turi sodo namelius, kurių nebenaudoja, Juo gali parduoti ir turėti pradinį įnašą. Mūsų tikslas yra tas, kad žmonės lengvai įsigytų būstą Lietuvos pajūryje“, – tvirtino G. Sidaravičius.

Anot jo, naujos statybos būstų Palangoje ir Šventojoje kaina siekia nuo 1700 iki 4500 eurų už kvadratinį metrą. Kainą lemia vieta ir būsto plotas.

„Mes „Šventosios apartamentus“ taip pat galime parduoti šiek tiek brangiau, nes rinka tai leidžia, Tačiau nusprendėme, jog geriau parduosime pigiau, bet greitai ir garantuotai, o ne laikysime aukštesnę kainą ir ilgiau lauksime pirkėjų“ – aiškino G. Sidaravičius.

Apsimoka ir nuomoti

Jis skaičiavo, jog įsigyti tokius apartamentus apsimoka ir tiems žmonėms, kurie nori gauti pajamų iš nuomos. „Kiek žinau, vasarą per piką Šventojoje sunku ką nors išsinuomoti ir už 40 eurų parai. Šiuos apartamentus drąsiai galima numoti už 50-60 eurų parai. Jei vasara sėkminga, tai per du mėnesius galima neblogai uždirbti“, – dėstė G. Sidaravičius.

Jis įsitikinęs, jog dauguma pirkėjų šiuos apartamentus įsigis kaip antrąjį būstą, kuriame galėtų praleisti laisvalaikį pajūryje. Todėl apgalvota ir tai, kad žiemą jų išlaikymas brangiai nekainuotų. „Apartamentai bus šildomi elektriniais radiatoriais, tačiau už papildomą kainą bus galimą įsigyti modulį, kurį naudojant, šildymą mobiliuoju telefonu bus galima reguliuoti ir iš Vilniaus ar Kauno“, – aiškino pašnekovas.

Jis tvirtino, jog Šventoji tampa vis patrauklesniu kurortu.

„Pats maniau, kad Šventoji yra medinių namelių rojus, tačiau nuomonė pasikeitė. Giminaičiai turi namelį Šventojoje, tai pernai po daugelio metų apsilankiau šiame kurorte ir nustebau paplūdimio kokybe ir pločiu, kur Palanga man neprilygo su gerokai siauresne juosta ir dar pilna žmonių. O ir pats Šventosios miestelis labai tvarkosi, be to, ir atvažiuoti dabar daug patogiau, kai atsirado Palangos aplinkkelis“, – privalumus, kodėl Šventojoje apsimoka turėti nuosavą būstą, vardijo G. Sidaravičius.

Jis tvirtino, kad žmonės pajūryje dabar ieško pigaus nekilnojamojo turto.

„2014 metais, prieš euro įvedimą, žmonės aktyviai pirko nekilnojamąjį turtą pajūryje, ir už senos statybos butus negailėjo po 60-70 tūkst. eurų, nes manė, kad teisingai investuoja pinigus. Po euro įvedimo kokį pusmetį buvo visiškais štilis, o paskui rinka vėl pradėjo judėti, tačiau dabar dominuoja pirkėjai, kurie ieško kuo pigesnio būsto. Į šį segmentą ir taikome“, – neslėpė G. Sidaravičius.

Brangiau parduoti jiems ir neišeitų

Ilgiausiai Palangoje veikiančios nekilnojamojo turto agentūros „Rolijona“ vadovė Ona Mackevičienė teigė, jog projektą „Šventosios apartamentai“ puikiai žino.

„Pastatas kuriame bus vadinamieji apartamentai, yra maždaug už 1 km nuo jūros, Šventojoje, todėl parduoti brangiau nei už 1000-1100 eurų už kvadratinį metrą nelabai ir įmanoma. Greta yra poilsio pastatų kompleksas „Elija“, kurio pastatuose įrengti butai. Juos jau pardavinėja bankroto administratorius, tai kaina už kvadratinį metrą yra apie 1000 eurų. Tačiau butai yra didesnio ploto, todėl ir kainuoja brangiau. Jei žmogus galės įsigyti būstą, nors ir mažo ploto, už maždaug 25 tūkst. eurų, manau, kad pirkėjų tikrai atsiras“, – kalbėjo O. Mackevičienė.

Ji teigė, jog pati ir jos agentūros brokeriai pardavinėja prabangų būstą, sklypus.

„Tačiau rinką Lietuvos pajūryje žinau labai puikiai, nes ja domiuosi. Didžiausia paklausa išties yra pigių butų. Patys gauname daug užklausų dėl noro pirkti butus, kurie kainuotų 30-40 tūkst. eurų. Tačiau tokių būstų pasiūla yra labai maža“, – dėstė pašnekovė.

Paklausta, ką Palangoje galima nusipirkti už 50 tūkst. eurų, O. Mackevičienė teigė, jog už tokią sumą galima įsigyti naujos statybos dviejų kambarių butą Bangų, Medvalakio gatvėje, o tai yra 2 km iki jūros. Be to, butai yra su daline apdaila“, – teigė O. Mackevičienė.

Jei būstas yra arčiau jūros jo kaina gali siekti jau 1500 eurų už kvadratinį metrą. Ir taip bus nauja statyba, bet su daline apdaila.

„Žinau, kad planuojama pradėti vystyti projektą S. Daukanto gatvėje, netoli Palangos botanikos parko. Neabejotinai, kvadratinio metro kaina šioje vietoje bus vidutiniškai 4000 eurų už kvadratinį metrą. Tačiau žmonės perka ir brangius butus. Žinoma, tokių pirkėjų nėra daug“ , – teigė O. Mackevičienė.

Įspėja pirkėjus pasidomėti paskirtimi

Ji tvirtino, jog pirkėjai būtinai turi pasidomėti, ar pastatas, kuriame jie ketina įsigyti būstą, yra gyvenamosios ar poilsio paskirties, o ne komercinės ar administracinės patalpos.

„Palangoje pristatyta tiek nesąmonių, butai įregistruoti kaip komercinės paskirties patalpos, o žmonės juos vis tiek perka. Esmė ta, kad komercinės paskirties patalpas ir reikia naudoti pagal paskirtį, manau, jog greitai prasidės patikrinimai ir bus įvestos baudos, kad patalpos naudojamos ne pagal paskirtį. Tik taip galima įvesti tvarką“, – tvirtino nekilnojamojo turto Lietuvos pajūryje ekspertė.

Paklausta, kokia šiuo metu padėtis yra nekilnojamojo turto rinkoje Lietuvos pajūryje, O. Mackevičienė teigė, kad itin didelio sujudimo nėra, tačiau nevyrauja ir štilis.

„Kainos Palangoje tikrai yra didelės, bet jos dar nepasiekė tų, kurios buvo prieš krizę – 2006-2008 metais. Žmonės perka ir prabangius, ir naujos statybos pigesnius, ir senos statybos butus. Jei palygintume, kiek parduotų butų tenka vienam gyventojui, tai Palanga pralenkia ir Vilnių pagal sudarytų sandorių skaičių“, – tvirtino pašnekovė.

"Šventosios apartamentų" vizualizacijos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (180)