Į DELFI kreipėsi nepatenkintas įmonės klientas (vardas ir pavardė žinoma), kuris pasakojo, kad jaučiasi apgautas. Jis atsiuntė su įmone pasirašytos sutarties kopiją, iš kurios matoma, kad žmogaus išlaidos siekia 200 Lt (58 eurus).

Jaunuolis pasakojo, kad įmonei išdėstė, kokio būsto ieško ir paprašė, kad jis būtų panašiu į bendrovės internete talpinamus patrauklius skelbimus, tačiau nė karto nebuvo nusiųstas apžiūrėti taip gerai atrodančio būsto.

Pasak jo, priešingai nei numatytoje tarpininkavimo sutartyje, būstai jam nustoti siūlyti mažiau nei po mėnesio, o kai jis norėjo susigrąžinti pinigus, sulaukė atsakymo „neieškoti kvailų“.

„Prieš savaitę padariau eksperimentą: paskambinau į agentūrą dėl rasto konkretaus buto. Pirmiausia, jie pasakė, kad nuoma - per agentūrą, atvykite užsiregistruoti, reiškia, ir sumokėti mokestį. Sakau, aš tik noriu paklausti, ar šis butas laisvas. Pasakė vėl, kad atvykčiau pirma užsiregistruoti, - dėstė jaunuolis. - Eksperimentą pakartojau. Paklausiau ar laisvas butas, sako, taip, sakau, puiku, aš jo noriu. Tik ši kartą, kai pasakė atvykti užsiregistruoti, pasakiau, kad jau buvau pas jus ir užsiregistravau, paklausė pavardės, pasakiau. Tada sako: atsiprašau, visgi nelaisvas šis butas. Išvada tokia, kad bučiau atvykęs, užsiregistravęs ir tada būtų pasakę, kad butas nelaisvas, o gal ir neegzistuoja.“

Įmonės vadovė Ayda Klimanskienė yra išvykusi atostogų, todėl situacijos komentuoti negali, bet nenorėjęs prisistatyti įmonės vadybininkas nepatenkinto kliento argumentus atrėmė sakydamas, kad nuomojamo būsto pasiūla yra tokia, kokia yra.

„Butų mes nenupiešime, kokias kainas nustato šeimininkai, tokios ir yra, agentūra savo butų tikrai neturės. Dabar prieš rudenį kainos yra pakilusios dėl studentų, gal dėl to žmogus liko nepatenkintas? - kalbėjo jis. - Visi nori labai pigaus ir gero buto, bet tokių labai sunku surasti.“

Pasak jo, netiesa ir tai, kad klientai raginami užsiregistruoti agentūroje dėl konkrečių butų.

„Mes jau prieš buto paieškas pasakome, kad konkrečių skelbimų jų neregistruojame, nes nuomininkus renkasi šeimininkai. Mes net neimame pinigų neišaiškinę situacijos“, - kalbėjo jis.

Pašnekovas sako, kad butai iš skelbimų puslapių yra išimami, kai yra pasirašoma nuomos sutartis. Kol jie rezervuoti, tol skelbimai gali būti matomi.

„Mes matome, kad internete yra skundų, dėl to ir savo klientų paprašome parašyti kokį atsiliepimą. Neigiami atsiliepimai gali būti ir konkurentų darbas“, - svarstė įmonės vadybininkas.

Kiek kainuoja pasinaudoti nekilnojamojo turto agentūros paslaugomis, priklauso nuo įmonės.

Kaune būstų nuomos paslaugas siūlančios bendrovės „Citus“ nekilnojamojo turto agentas Mantas Goštautas sako, kad dažniausiai Kaune už būsto išnuomojimą sumoka būsto savininkai, o iš nuomininkų pinigų už šią paslaugą neprašoma – jie turi sumokėti už nuomą ir komunalines paslaugas.

Sostinėje nuomininkai gali būti paprašyti papildomai susimokėti už agentūros vadybininko darbą: dažna praktika – pasirinkto buto vieno mėnesio nuomos kaina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (176)