Vilniaus taryba trečiadienį pritarė šios sutarties projekto pateikimui. Galutinį sprendimą sostinės politikai priims po sutarties nagrinėjimo komitetuose. Meras Artūras Zuokas DELFI teigė, kad „Forumas 1” aikštelę pastatys savo lėšomis, o savivaldybė leis verslininkams patiems rinkti mokestį už automobilių stovėjimą iki atsipirks skandinavų investuoti pinigai – apie 11 mln. litų.

„Tai yra infrastruktūros sutartis, pagal kurią investuotojas stato požeminę aikštelę ir perduoda Vilniaus miesto savivaldybės nuosavybėn. Ji būtų savivaldybės nuosavybė, pastatyta už investuotojo lėšas. Ir investuotojas gautų teisę, kol atpirks savo investiciją, pagal oficialius įkainius, kurie galioja šiuo metu, nemokėtų lėšų savivaldybei“, - sakė A. Zuokas.

Mero teigimu, požeminė aikštelė – pirmas didžiulio komplekso statybų etapas. Į visą teritoriją Konstitucijos prospekte skandinavai planuoja investuoti apie 200 mln. Lt.

„Tai bus didelis komercinis-administracinis kompleksas. Jeigu mes patvirtiname šitą sprendimą, matyt, dar šiais metais arba kitų metų pradžioje prasidėtų statybos darbai. Tokį projektą jie užbaigtų per porą metų“, - teigė A. Zuokas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)