Preliminariais Registrų centro duomenimis, praėjusį mėnesį Lietuvoje sandoriais perleista iš viso 9,9 tūkst. nekilnojamųjų daiktų. Tai yra 5,4 proc. daugiau, nei rugpjūtį. Šis rugsėjis 6 proc. lenkia ir 2014 m. pirmąjį rudens mėnesį, kuomet perleista 9,4 tūkst. pastatų, patalpų bei žemės sklypų.

Rugsėjį sandoriais perleista beveik 2,9 tūkst. butų. Tai yra 14,5 proc. daugiau, nei paskutinį vasaros mėnesį, ir 8,1 proc. daugiau, nei rugsėjį pernai. Šiuos rezultatus aukštyn timptelėjo ryškiau išaugę pardavimai didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Vilniuje, Kaune bei Klaipėdoje sandoriais perleistų butų skaičius lyginant su rugpjūčiu augo 18,4 proc.

Kito būsto rinka rugsėjį buvo ramesnė. Pirmąjį šio rudens mėnesį parduoti ar kitaip perleisti 828 gyvenamieji namai – 8,9 proc. mažiau, už rugpjūtį, ir 6,5 proc. mažiau, už pernykštį rugsėjį. Sodo namelių praėjusį mėnesį perleista tik 55, kai rugpjūtį – 72 nameliai.

Praėjusį mėnesį savininkus pakeitė 4,8 tūkst. žemės sklypų. Taigi šiame NT rinkos segmente rugsėjis šiek tiek pralenkė rugpjūtį (perleista 4,7 tūkst. sklypų). Lyginant su tuo pačiu mėnesiu pernai, šis rugsėjis 9,7 proc. aktyvesnis.

Pasak pranešimo, tirdamas Lietuvos nekilnojamojo turto rinkos aktyvumą Registrų centras apibendrina pirkimo sandorių duomenis.

Pirkimo sandoriams priskiriamas pirkimas iš fizinio ar juridinio asmens tiesiogiai, varžytinėse, lizingu ar išsimokėtinai ir pastatyto objekto perdavimas užsakovui pagal statybos rangos sutartį, nepriskiriami – valstybinės žemės pirkimo sandoriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)