Tai ženklas, kad NT rinka grįžo į vėžes.

„Misiją įvykdėme, bankui mūsų nebereikia“, - šypsosi „Ektornet“ generalinis direktorius Peteris Buttenschonas, .

Dienraštis primena, kad bankai NT bendroves pradėjo kurti ekonominio sunkmečio pradžioje – į jas plaukė iš įsipareigojimų nevykdančių klientų perimtas turtas. Šios įmonės taip pat pirko bankų klientų turtą parduodamą viešose varžytynėse bei aukcionuose, kurie nors ir buvo visiems prieinami, pirkėjų iš šono nebuvo – po krizės rinka realiai neegzistavo.

Vėliauišplatintame pranešime spaudai „Ektornet“ skelbia rengianti aukcioną, kuriameketina parduoti beveik 90 visoje šalyje esančių nekilnojamojo turto objektų.

Žadama, kad aukcione siūlomų objektų pradinės kainos bus gerokai žemesnėsnei rinkoje.

Aukciono dalyviams „Ektornet“ pasiūlys beveik po 30 komercinės bei gyvenamosiospaskirties objektų, taip pat 25 žemės sklypus. 

Pasak pranešimo, „Ektornet“ yra nekilnojamojoturto įmonė, kurią 2009 m. Lietuvoje įsteigė „Swedbank“ grupė.

Pagrindinė bendrovės veiklos kryptis – įsigytų nekilnojamojo turtoobjektų valdymas bei pardavimas. „Swedbank“ grupė taip pat turi „Ektornet“įmones, veikiančias Švedijoje, Latvijoje, Estijoje, Ukrainoje bei JungtinėseAmerikos Valstijose. Aktyviai pardavimus vykdanti pastaruosius dvejus metus,„Ektornet“ Lietuvoje jau yra pardavusi tris ketvirtadalius savo valdytoportfelio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)