Keliose šalies savivaldybėse statybos darbų konkursus laimėjusi uostamiesčio bendrovė „Paulista” šį pavasarį netikėtai dingo iš visų statybviečių, taip ir nebaigusi darbų.

Pastarąjį kartą „Paulistos” darbuotojai gavo kovo mėnesio atlyginimus. Gegužės mėnesį jie iš esmės liko be darbo.

Bet nutraukti sutarčių žmonės negali, nes neturi kam rašyti pareiškimų atleisti iš darbo. Buvęs bendrovės savininkas Tadas Paulikas gegužės viduryje įmonės akcijas pardavė Latvijos piliečiui, kurio niekas nėra matęs.

Gegužės pabaigoje iš darbo išėjo ir buhaltere dirbusi buvusio savininko giminaitė Nijolė Paulikienė. Gargžduose esantis bendrovės biuras užrakintas.

„Kaip išeiti iš darbo?” – klausia gargždiškis Aleksas Gužauskas, kuriam įmonė liko skolinga beveik 2 tūkst. litų. Oficialiai dirbančio vyro Darbo birža nepriima. Kur nors kitur jis įsidarbinti negali, kol neišėjo iš buvusios darbovietės.

Dažytoja Inga Norvilaitė pasakojo, kad bendrovėje liko beveik 10 darbininkų, kurie laiku nesusiprato rašyti pareiškimų išeiti savo noru.

Jie išsiaiškino, kad pradingus darbdaviui per 20 darbo dienų darbo sutartį galėtų nutraukti Valstybinė darbo inspekcija. Tačiau tokiu atveju jie liktų be išeitinių pašalpų. Darbininkai tikisi, kad įmonei paskelbus bankrotą jie gaus neišmokėtas algas ir išeitines pašalpas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)