„VMI ragina įmones ir gyventojus nelaukiant kol jiems bus išsiųsti priminimai, deklaruoti ir sumokėti nekilnojamojo turto mokestį už 2012 – uosius, 2011 – uosius. Priminimus VMI Elektroninio deklaravimo sistemoje (EDS) nurodytu el. paštu ir paštu (tik ne EDS vartotojams) įmonėms ir gyventojams planuojame pradėti siųsti pasibaigus pajamų ir turto deklaravimui - gegužės 6-10 d., o nepateikusiųjų deklaracijų įmonių sąrašas bus skelbiamas ir VMI interneto svetainėje“, - ragina VMI viršininko pavaduotoja Vilma Vildžiūnaitė.

Preliminariais duomenimis už 2012-uosius NT mokesčio deklaracijų nėra pateikę apie 5 tūkst. įmonių ir apie 12 tūkst. gyventojų, už 2011 – uosius – apie 3 tūkst. įmonių ir 6 tūkst. gyventojų. Preliminariais skaičiavimais už 2012 ir 2011 metus jie valstybei yra skolingi apie 7 mln. litų (apie 2 mln. gyventojai ir apie 5 mln. įmonės ).

NT mokestis mokamas už įmonėms nuosavybės teise priklausantį nekilnojamąjį turtą ir už tą nekilnojamąjį turtą, kurį jos yra neterminuotai ar ilgesniam kaip vieno mėnesio laikotarpiui perėmusios naudotis iš gyventojų.

Gyventojai privalo pateikti KIT711 formą ir sumokėti NTM už administracinės, viešbučių, prekybos, paslaugų, maitinimo, transporto, gamybos ir t.t. Pažymėtina, jog už gyvenamąsias patalpas, sodų, garažų statinius, fermas, šiltnamius, ūkio, pagalbinio ūkio, mokslo, religinius, poilsio arba žuvininkystės ir inžinerinius statinius deklaruoti ir mokėti NTM nereikia, neatsižvelgiant į tai ar jie naudojami individualioje veikloje, ar ne, nebent jų bendra vertė viršija 1 mln. litų.

VMI duomenimis už 2011 m. NT mokestį deklaravo beveik 29 tūkst. įmonių, jų deklaruota mokesčio suma yra viršija 262 mln., už 2012 m. jau deklaravo beveik 28 tūkst. įmonių, deklaruota mokesčio suma yra kiek didesnė nei 253 mln. Lt. Gyventojai už 2011 m. deklaravo apie 4,5 mln. mokesčio sumos, o už 2012 m. - kiek daugiau nei 3,5 mln. Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)