Žiniasklaidai išplatintame pranešime rašoma, kad savivaldybė dar šių metų vasario 1 dieną užkirto kelią mėginimui keisti 7 hektarų sklypo dalies Tujų g. paskirtį ir į „MG Valda“ pašymą atsakė neigiamai.

„MG Valda“ siekė pakeisti žemės naudojimo būdą iš infrastruktūros teritorijos į kitos paskirties – daugiabučių ir bendrabučių teritoriją, sklypo dalyje, kurią bendrovei išnuomojo AB „Lietuvos radijo ir televizijos centras“.

Paaiškėjus jog liberalų atstovo vadovaujamos Seimo Antikorupcijos komisijos prašymu Generalinėje prokuratūroje sprendžiamas klausimas dėl šios nuomos teisėtumo ir faktui, kad sklype yra valstybinės reikšmės miškų, savivaldybė nesutiko leisti bendrovei keisti sklypo paskirtį ir užstatyti jį daugiabučiais.

DELFI primena, kad pirmoji sandoriu tarp Lietuvos radijo ir televizijos centro („Telecentro“) ir „MG Valdos“, kuri minimoje teritorijoje planavo statyti daugiabučius, po DELFI publikacijos susidomėjo Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT).

Tada dabar jau buvęs NŽT sostinės skyriaus vadovas Arvydas Juška sakė, kad Lietuvos įstatymuose esančios spragos leidžia suinteresuotoms šalims pasinaudoti vertinga valstybės žeme, o tikrieji jos savininkai – šalies piliečiai – iš to negauna jokios naudos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)