Baseino projektavimo tarptautinį konkursą laimėjusi Olandijos kompanija „Slangen + Koenis architects“ kartu su Lietuvos architektų biuru „Clouds architektai“ jau parengė ir visuomenei ketvirtadienį pristatė objekto techninį projektą. Jį parengti kainavo beveik 600 tūkst. eurų.

„Šį mėnesį turėtume paskelbti konkursą išrinkti, kas statys baseiną. Konkursas bus tarptautinis. Jame bus vertinama ne tik pasiūlyta darbų kaina, bet ir kokybės garantija. Tikimės, kad statybos prasidės metų pabaigoje ar kitais metais, o baseinas pradės veikti 2017-ųjų liepą“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Klaipėdos baseino (50 m) su sveikatingumo centru techninį projektą pristatęs bendrovės „Clouds architektai“ direktorius ir architektas Antanas Dagelis pabrėžė, jog šiame baseine bus naudojama nemažai technologijų, kurios Lietuvoje yra naujovė.

„Tai bus energetiškai efektyviausias baseinas Lietuvoje. Be to, pirmą kartą Lietuvoje baseine bus naudojama pakeliamo dugno technologija, vandens valymui papildomai bus naudojamas būgninis filtras. Naujovė Lietuvos rinkoje – inovatyvi oro srautų valdymo sistema, kuri visame objekte leis užtikrinti vienodą temperatūrą“, – teigė A. Dagelis.

Naujasis Klaipėdos baseinas iškils prie Taikos prospekto ir Dubysos gatvių sankryžos, šalia uostamiesčio arenos.

Jo plotas – apie 7 tūkst. kvadratinių metrų. Trijų aukštų, kurių vienas – cokolinis, pastate bus keturios zonos: plaukimo, nardymo, poilsio ir sporto.

Baseine bus įrengta dešimt 50 metrų ilgio takelių. „Tačiau baseino vonią atlenkiamomis sienutėmis bus galima padalyti į kelias dalis. Todėl joje vienu metu galės būti ir keli 50 metrų takeliai, ir 25 metrų takeliai, ir zona su išnyrančia platforma seklaus vandens užsiėmimams“, – apie baseino funkcionalumą pasakojo A. Degutis.

Sveikatingumo centre veiks SPA zona su įvairiomis pirtimis, procedūrų kambariais, treniruoklių ir fitneso salė.

Pastate suprojektuotos ir keturios komercinės erdvės, kuriose galės įsikurti kavinė, sporto prekių parduotuvė, grožio salonas.

Naujasis Klaipėdos baseinas išsiskirs ir tuo, kad jame bus įrengta 9 metrų gylio ir 8 metrų skersmens šachta narams. „Toje bačkoje, kaip mes ją vadiname, vienu metu galės treniruotis iki 15 narų. Bačka bus tinkama ir mėgėjams ir profesionalams.Toks modelis sukurtas pagal Olandijos NATO bazę“, – aiškino architektas.

Naujasis Klaipėdos baseinas bus itin taupiai eksploatuojamas, nes pasitelkti atsinaujinantys energijos šaltiniai. Baseino vanduo bus šildomas iš geoterminio gręžinio gaunama energija.

Architektūriniai sprendimai – paprasti. Savo išvaizda naujasis Klaipėdos baseinas nelabai kuo skirsis nuo Klaipėdos arenos.

„Nenorėjome išsišokti iš konteksto, siekėme išlaikyti Klaipėdos miesto nuotaiką. Kadangi erdvėje, kur atsiras baseinas, svarbiausias objektas šiuo metu yra Klaipėdos arena, tai baseino vaizdą, spalvinę gamą derinome prie jos, kad susidarytų savotiškas sporto objektų ansamblis“, – dėstė A. Degutis.

Maksimaliai vienu metu baseine galės plaukioti 125 asmenys. Tai uostamiesčiui ypač svarbu, nes patekti į šiuo metu Klaipėdoje veikiantį vienintelį baseiną, kuris yra 25 metrų, nusidriekia ir vaikų, ir suaugusiųjų eilės.

Preliminariai skaičiuojama, jog naujo baseino su sveikatingumo centru statybos kainuos apie 13 mln. eurų.

Vyriausybė sutartimi yra pažadėjusi šiam objektui skirti 7 mln. eurų, netrukus turėtų paaiškėti, ar likusi suma bus skirta iš ES fondų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (192)