Retam, besikeliančiam į naują vietą, pavyksta atsinaujinti iš esmės ir pasiryžti palikti visus senus daiktus. Į naujos statybos kotedžą Kaune persikėlę žmonės sugebėjo tai padaryti.

Keturių asmenų šeima, įsigijusi naujus 150 kv. m namus Kaune, ką tik baigtame statyti kotedže, interjero dizainerės Lauros Byčenkovos paprašė įrengti modernaus stiliaus namus.

„Visada atsižvelgiu į užsakovų pomėgius ir poreikius. Išklausau ir stebiu, kas juos žavi, ir kuriu taip, kad viskas derėtų. Kuriu ne sau, o užsakovui, todėl darau viską, kad jis savo namuose jaustųsi kaip savo kailyje. Stengiuosi perteikti ne savo, bet užsakovo charakterį“, − pasakojo „Tikras tigras“ vadovė, dėl tos pačios priežasties taip pavadinusi ir interjero bei architektūros studiją.

Jaukus, šviesus, žaismingas, pastelinių spalvų deriniais išsiskiriantis interjeras tarsi groja nematytais akcentais ir smagiomis interjero detalėmis.

Turtingiausi spalvų yra vaikų kambariai, bet ir juose išlaikytas saikas, vyrauja švelnūs, pasteliniai tonai. Visame kotedže suklotos balinto ąžuolo parketlentės, parinkti balti korpusiniai baldai.

Pagrindinėje namų erdvėje, svetainėje, sujungtoje su virtuve ir valgomuoju, mėgsta susirinkti visa šeima.

Čia gražiai dera pastelinių atspalvių baro kėdės, žalsvo atspalvio dirbtinio akmens stalviršis, pilką sofą pagyvina kėdžių atspalvius atkartojančios pagalvėlės. Ryškiai mėlynais geometriniais motyvais margintas kilimas ir trijų atspalvių kavos staliukas galutinai suskaido didžiausio kambario monotoniją.

Pakilus į antrą aukštą, kur yra šių namų gyventojų miegamieji ir kitos asmeninės erdvės, spalvos suintensyvėja. Kiekvienas kambarys turi savo išskirtinę, akcentinę spalvą.

Dramblio kaulo šviesumo miegamąjį puošia ryški mėlyna siena, dekoruota tapetu. Lovatiesė, savo faktūra atkartojanti mėlynos sienos piešinį, siūta pagal specialų užsakymą kartu su užuolaidomis ir pagalvėlėmis.

Ant miegamojo sienos kabančio televizoriaus, pasak interjero dizainerės, norėjo patys užsakovai: „Vieni žmonės pageidauja televizoriaus, kitiems jo visai nereikia. Šiuo atveju televizoriaus baldas buvo derintas su kosmetiniu staliuku, taip sukurtas vientisas derinys.“

Vonios kambariai išsiskiria ne tik spalvomis, bet ir griežtesniais raštais, kuriuos tarsi aidas pakartoja svetainėje esantis kilimas.

„Voniose žaidžiama ne tik spalvomis, bet ir raštais. Pasirinktos vienodo formato, bet skirtingų spalvų plytelės, panaudoti skirtingi klojimo principai“, – pasakojo interjero dizainerė L. Byčenkova.

Stebint naujai įrengto kotedžo interjerą kyla klausimas, ar čia yra koks daiktas iš senųjų šeimos namų. Regis, žmonės neatsigabeno nė vieno seno baldo ar kito interjero elemento į naujuosius, moderniai įrengtus namus.

„Taip ir yra, − juokėsi architektė. – Matyt, jie norėjo viską atnaujinti iš esmės“.