Sandorio, kuriuo perleistos įmonės „Naujasis Užupis“ akcijos ir išvalyta bei sutvarkyta gamyklos teritorija, paruošta plėtrai, vertė neatskleidžiama. „MG valda“ taip pat nekomentuoja, kada ir kokios plėtros imsis teritorijoje.

„Panevėžio kelių“ grupė šioje teritorijoje iki 2021 metų planavo išplėtoti daugiabučių, komercinių ir visuomeninių pastatų kompleksą „Paupys".

Teritorijoje tarp Aukštaičių gatvės ir Vilnios upės vingio planuota pastatyti apie 700 butų, biurų pastatą, vaikų darželį, patalpas Paupio bendruomenės reikmėms.

Skelbta, kad Vilniaus savivaldybė teritorijoje investuos į transporto ir inžinerinę infrastruktūrą, sutvarkys upės pakrantę, įrengs dviračių takus.

„Projektą vykdėme planuodami, kad jis galėtų būti realizuotas bet kuriame jo vystymo etape. Šiuo metu rinkos pokyčiai verčia susitelkti į pagrindines veiklos sritis – kelių ir geležinkelių statybą, šių veiklų plėtrą artimose ir tolimesnėse užsienio rinkose, tarp jų – ir Skandinavijoje, – pranešime spuadai sako AB „Panevėžio keliai“ generalinis direktorius Virmantas Puidokas. – Manome, kad racionalu koncentruoti finansinius ir intelektinius resursus srityse, kurios pasirinktos kaip prioritetinės“.

Pasak „MG Valdos“ generalinės direktorės Sigitos Survilaitės-Mekionienės, „Paupio“ projekto išskirtinumas lėmė bendrovės planus investuoti į šią teritoriją.

Pagal sutartį bendrovei „MG Valda“ perleidžiamos dukterinės „Panevėžio kelių“ bendrovės „Naujasis Užupis“, sukurtos vystyti projektą „Paupys“, akcijos ir išvalyta bei sutvarkyta buvusios „Skaiteks“ gamyklos teritorija, paruošta kitam jos vystymo etapui. Sandorio vertė neskelbiama.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)