Didžiąją dalį sudaro lietuviai

„Turime tikrai daug norinčių gyventi ilgą laiką. Vasarai tai pristabdome, nes yra turistų sezonas. Auditorija labai įvairi, turėjome žmogų, kuris gyveno dvejus metus. Yra tokių, kurie gyvena Kaune ir dirba Vilniuje, jiems pigiau nuomotis kambarį, nei kasdien važinėti“, - pasakoja „Europa Stay“ viešbučio Vilniuje svarbiausių klientų vadybininkė Lina Zavistovskytė, pasak kurios, daugiausia tarp ilgalaikių gyventojų yra verslininkų.

Čia ilgalaikiam apgyvendinimui skirti kambariai – standartiniai, su visa trijų žvaigždučių viešbučiui būtina amunicija. Verslo klasės numeryje yra du kambariai su virtuvėle, kurioje įrengta viryklė, mikrobangų krosnelė, yra šaldytuvas. Jei ilgiau gyventi nori šeima su vaiku, šiam nemokamai gali būti pastatoma lovelė.

Ilgiau viešbutyje gyvenantiems svečiams kambariai tvarkomi kartą per savaitę, nes paprastai ilgiau užtrunkantys klientai pageidauja daugiau privatumo. Anot vadybininkės, paprastai viešbutyje yra apie dvidešimt nuolatinių svečių, kurie gyvena nuo pusmečio iki metų ir ilgiau, yra buvę tokių, kurie gyveno ir dvejus metus.

Netoli „Utenos“ pramogų arenos Viršuliškėse įsikūrusiame viešbutyje vienvietis kambarys mėnesiui atsieis - 890 litų, dvivietis – 1090, verslo klasės iš dviejų kambarių su nuosava virtuve - 1350 litų. Į kainą įskaičiuotas kambario tvarkymas, palydovinė televizija, internetas, vieta automobiliui, nuolaidos sporto komplekse. Norintiems pusryčiauti viešbutyje tai kainuos papildomus 300 litų per mėnesį.

Tame pačiame rajone vieno kambario maždaug 30 kv. metrų butą senos statybos name siūloma išsinuomoti už maždaug 500- 800 litų, į tokią sumą neįskaičiuoti komunaliniai mokesčiai, internetas, kabelinės televizijos paslaugos.

Orientuojasi į studentus

Neseniai atsidariusiame „Green Vilnius Hotel” viešbutyje Vilniaus Pilaitės mikrorajono prieigose daugiau nei dešimt kambarių skirta ilgalaikiam apgyvendinimui. Juose įrengtos erdvesnės spintos, rašomasis stalas, šaldytuvas. Aukšte įrengtos virtuvės, pastatytos skalbimo mašinos ir skalbinių džiovinimo įrenginys. Viešbučio direktorius Darius Muižys pasakoja, kad vienam gyventojui dviviečiame kambaryje mėnuo kainuotų 599 litus, arba maždaug 20 litų už naktį, tačiau tektų gyventi su kompanionu. Tokie kambariai buvo sukurti orientuojantis į Lietuvoje studijuojančius užsienio studentus. Viešbučio direktorius neabejoja, kad visi kambariai bus lengvai užpildyti, nes jau dabar turi labai daug užklausimų.

„Pagal užklausimų skaičių, neabejoju, kad visus kambarius užpildysim. Viena vieta dviviečiame kambaryje kainuoja 599 litus, kambarių valymas į kainą neįeina. Paties svečio reikalas būtų kambarį tvarkytis“, - pasakoja D.Muižys. Anot jo, jei kambaryje sumanytų gyventi šeima su vaiku vaikui lovelė nekainuotų.

Populiariausiuose nekilnojamo turto skelbimų portaluose išsinuomoti vieno kambario butą Pilaitės rajone kainuoja nuo 600 iki 1200 litų be komunalinių mokesčių ir kitų paslaugų.

Centre gyvenimas brangesnis

Centre įsikūrę viešbučiai ne visi teikia ilgalaikio apgyvendinimo paslaugą. „Europa City“ viešbutyje Vilniaus centre mėnuo kainuos nuo 2500 iki 3500 litų.

„Pakankamai individualiai žiūrime į tą klausimą, priklausomai, su pusryčiais ar be. Kaina svyruoja nuo 2500 iki 3500 litų“, - sako „Europa City“ pardavimų vadovas Miroslavas Novickis. Anot jo, daugiausiai tokią alternatyvą renkasi tiek Lietuvos, tiek užsienio verslininkai, kuriems rasti butą mėnesiui ar keliems sudėtingiau, o viešbutyje už minėtą kainą nemokamai siūloma treniruoklių salė, bevielis internetas. Norintiems centre įsikurti nuosavame vieno kambario bute, tik nuoma atsieis maždaug nuo 900-1000 litų.

Įskaičiuoti karšti pusryčiai ir SPA paslaugos

„Europa Royale“ viešbučio Marijampolėje viešbučio pardavimų vadybininkė Neringa Daukšytė pasakoja, kad ilgalaikio apgyvendinimo paslauga viešbutyje labai populiari.

„Yra žmonių, kurie gyvena tik mėnesį, būna tokių atvejų, kad gyvena keturis mėnesius. Kambarius tvarkome kas antrą dieną. Atsižvelgiame į tai, kad žmogus gyvens ilgai, todėl už tą pačią kainą vienam žmogui dažniausiai skiriame dvivietį kambarį. Nesame turėję tokių, kurie apsistotų dėl savo būsto remonto. Ilgiau gyvena komandiruoti žmonės, darbuotojai, kartais verslininkai, kartais eiliniai darbininkai“, - DELFI pasakojo vadybininkė.

Šiame viešbutyje mėnuo žmogui dviviečiame kambaryje, net jeigu šis gyvena vienas, kainuos 1635 litus, į kainą įskaičiuoti karšti pusryčiai, kambarių valymas, internetas, palydovinė televizija, seifas, saugoma automobilių aikštelė, SPA centro paslaugos. Svečiai gali naudotis nuolaida viešbučio restorane. 

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)