„Nors pastebime, kad pastaruoju metu nekilnojamojo turto kainos po truputį kyla, tačiau jos tą daro tikrai ne drastiškai, o kartu su ekonomika. Bankų finansavimo sąlygos yra patrauklios, palūkanos – pasiekusios žemumas.

Tai lemia, kad nemažai žmonių dabar turi galimybę ir siekia įdarbinti savo pinigus, įsigydami antrąjį būstą“, - teigia „Ober-Haus“ Senamiesčio biuro vadovas Marius Čiulada.

Registrų centro duomenimis, per septynis šių metų mėnesius Palangos miesto ir Neringos savivaldybėse buvo parduota 360 butų ir namų. Tai yra net 44 proc. daugiau nei jų buvo parduota per tą patį 2015 metų laikotarpį.

Pasak jo, daugiausia dėmesio sulaukia nedideli būstai pajūryje. Tokią tendenciją lemia žmonių noras per atostogas ar savaitgaliais ištrūkti iš didmiesčių ir turėti galimybę pailsėti prie Baltijos jūros.

„Antrojo būsto pirkėjams labai svarbu ne tik gražiai sutvarkyta aplinka ir puikiai išvystyta infrastruktūra, bet ir šalia gyvenantys žmonės. Naujakuriai nori ne tik gražių vaizdų pro langą ar tinkamai įrengtos automobilių stovėjimo aikštelės. Pirkdami atostogų būstą, jie planuoja ir savo kaimynystę. Visada norisi, kad šalia gyvenantys žmonės būtų panašūs socialiniu ir finansiniu aspektu bei gyvenimo būdu. Jei žmogus per atostogas siekia ramybės, jis tikisi, kad ir kaimynai netriukšmaus“, - tvirtina M. Čiulada.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)