Baltarusija, prekybos centrai ir lietuviai – ne naujas reiškinys. Vos prieš savaitę Minske atidarytas lietuvių pastatytas ir valdomas prekybos centras „Bonus“.

Dar anksčiau rašyta, kad Baltarusijos prekybos rinka domina ir vienus iš „Maxima“ savininkų.

Bendrovės „Projestos projektai“ direktorius Rytis Kanapėnas teigia, kad Lietuvos bendrovė valdyti kitais metais statybas baigsiančio prekybos centro "Kit" (liet. banginis) nežada, tačiau jo įmonės vykdomas projektas yra šiuo metu didžiausias lietuvių statomas objektas Baltarusijoje.

Pasak įmonės vadovo, lietuvių rankomis pastatytas prekybos centras bus apie 50 tūkst. kv. m (kaip Šiaulių „Akropolis“) dydžio. Investicijos į projektą siekia daugiau nei 50 mln. dolerių (132 mln. Lt).

Prekybos centras statomas „Jevroopt” prekybininkų užsakymu prie Majakauskavo ir Dzianisavskajos gatvių sankryžos Minske.

Lietuvius samdyti pasirodė geriau

Rytis Kanapėnas
R. Kanapėnas pasakojo, kad daugiausia darbuotojų dirba iš Lietuvos.

„Statome jau ne pirmą objektą Baltarusijoje. Prieš metus pastatėme apie 10 tūkst. kv. m objektą. Tuomet dalis darbuotojų buvo ir baltarusių, ir lietuvių, bet vis dėlto pasiteisino lietuviška darbo jėga“, - teigė jis.

Pašnekovas vardijo, kad lietuviai statybų aikštelėje labiau pageidaujami dėl darbų kokybės, laiko planavimo, pasitikėjimo klausimų.

R. Kanapėnas prasitarė, kad jų statomas prekybos centras nėra vienintelis šiuo metu vykdomas projektas – baltarusiai, ypač Minske, aktyviai didina prekybos centrų skaičių. „Bet mes, lietuviai, vieninteliai statome tokio dydžio ir apimties objektą“, - įsitikinęs jis.

Patinka lietuvių patirtis

Komercinių objektų projektus vystančios įmonės direktorius pasakoja, kad Baltarusijos rinka ne taip atšiauriai žiūri į užsienio verslą, kaip gali susidaryti įspūdis iš šalies.

„Buvo nuoseklus ėjimas, mes ten jau treti metai. Šis projektas – nuoseklaus, rezultatų siekimo, Lietuvoje įvykdytų projektų pagrindu paremtas užsakymas“, - teigė jis.

Pašnekovas teigė, kad baltarusiai žavisi Lietuvos statybos bendrovėmis dėl jų ilgametės patirties šioje rinkoje.

„Į kiekvieną naują šalį einant reikalingos didelės pastangos. Mūsų atveju tai buvo patirtis, rekomendacijos, pasiryžimas darbui, įrodymas, kad esame pajėgūs atlikti užsakymą“, - savo sėkmės istorija dalijosi pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (207)