Kauno halė bei šalia jos nuo tarpukario laikų gyvuojantis stadionas sudaro miesto savivaldybės įsteigtą S. Dariaus ir S. Girėno sporto centrą.

Savivaldybėje džiaugiamasi, kad po ilgus metus trukusių kalbų pagaliau atėjo laikas konkretiems darbams šiame centre.

Jo vadovas Giedrius Bielskus sako, kad po milijoninių injekcijų centras pasikeis neatpažįstamai ir taps visos laikinosios sostinės aktyvaus gyvenimo būdo mėgėjų meka.

Viliamasi, jog centras taps ne tik geriausia Lietuvoje sporto baze profesionaliems atletams, bet ir traukos objektu šeimoms ir visiems, kurie mėgsta sveiką gyvenimo būdą.

Skaičiuojama, kad į S. Dariaus ir S. Girėno stadiono atnaujinimą bus investuota 12-14 mln. eurų, kuriuos skirs Kauno savivaldybė ir ES.

Už šią sumą bus iš esmės sutvarkytos ir pastatytos naujos tribūnos, kurios apjuos visą stadioną.

Po rekonstrukcijos erdvės po tribūnomis bus pritaikytos bendruomenės reikmėms.

Investicijų sulauks ir legendinė Kauno sporto halė. Ir dar, kaip teigiama Kauno miesto savivaldybės pranešime, planuojama sutvarkyti aikštę šalia S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro bei pritaikyti ją renginiams, taip pat visuomenės poreikiams, įrengiant pėsčiųjų takus ir želdinius, rekonstruojant apšvietimą, automobilių stovėjimo aikšteles prie Ąžuolyno gatvės.

„Daug metų dėl rekonstrukcijos būtinybės vyko diskusijos, tačiau buvo apsiribota tik kosmetiniais stadiono atnaujinimo darbais. Dabar radome kompleksinį sprendimą, kuris tiks visiems – tiek profesionalams sportininkams, tiek visiems miestiečiams“, – teigia G. Bielskus.

Rekonstravus S. Dariaus ir S. Girėno stadiono po tribūnomis esančias patalpas, jose bus viešosios erdvės miesto bendruomenei: centras, skirtas nevyriausybinėms organizacijoms, teikiančioms inovatyvias paslaugas visuomenei, neprofesionaliam sportui, kitoms reikmėms bei kavinei.

Numatomose rekonstruoti patalpose planuojamos erdvės neprofesionaliam sportui, užtikrinant galimybes visuomenės nariams gauti sveikatinimo paslaugas.

Įvairaus amžiaus Kauno miesto gyventojai galės naudotis numatomomis teikti neformalaus ugdymo paslaugomis minimaliomis sąnaudomis.

Naujajame centre žadama diegti ir pasaulyje puikiai pasiteisinusią netradicinių darbo vietų sistemą – bus galima išsinuomoti trumpalaikę ar ilgalaikę darbo vietą, įvairių dydžių konferencijų sales.

„Planuojame, jog Kaune šiemet futbolo rinktinei sužaidus rungtynes su škotais ir anglais, iškart po to prasidėtų centro rekonstrukcija. Tikimės, ji bus baigta iki 2019 metų rudens, kuomet laukia daug įdomių ir gražių rungtynių bei naujų projektų“, – sako G. Bielskus.