„Mes iš esmės atnaujinome visą koncepciją – dabar tai yra visai šeimai skirtas moderniausias prekybos centras“, - sako „Kesko Senukai“ grupės prezidentas Artūras Rakauskas.

16 „K-rauta“ parduotuvių Latvijoje ir Estijoje valdymą „Kesko Senukai“ šių metų balandį perėmė iš savo strateginio akcininko Skandinavijos koncerno „Kesko“.

Pasak „Kesko Senukai“ valdybos pirmininko, Skandinavijos koncerno „Kesko“ viceprezidento Terho Kalliokoski, vieningas tinklo valdymas padeda dar labiau sustiprinti tinklo lyderystę Baltijos šalyse, užtikrinti vienodus aukščiausios kokybės aptarnavimo standartus ir prekių asortimentą visų šalių parduotuvėse.

11 tūkst. kvadratinių metrų ploto naujajame „K Senukai“ prekybos centre Rygoje beveik dvigubai padidintas prekių asortimentas – dabar čia galima rinktis iš beveik 50 tūkst. prekių pavadinimų. Čia įdarbinta per 100 darbuotojų – dvigubai daugiau nei buvo iki šiol. Įdiegta šiuolaikiška prekių išdėstymo sistema ir moderniausia prekybos įranga. Parduotuvės lankytojai gali ir savo automobiliu įvažiuoti į specialią „Drive In“ teritoriją bei pasikrauti čia įsigytas prekes.

Tris mėnesius trukusiu buvusios „K-rauta“ parduotuvės Rygoje modernizavimu „Kesko Senukai“ pradėjo viso prekybos tinklo atnaujinimą. Atnaujinimui jau ruošiamos dar dvi parduotuvės Rygoje ir Taline. Iki 2020 metų planuojama per 100 mln. eurų investicijų modernioms parduotuvėms atidaryti Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje bei Baltarusijoje.

Šiuo metu „Kesko Senukai“ valdomą prekybos tinklą sudaro 101 parduotuvė Baltijos šalyse, taip pat – 20 OMA parduotuvių Baltarusijoje. Bendra tinklo apyvarta 2015 metais sudarė 583 mln. eurų.
„Kesko Senukai“ akcijos per pusę priklauso „Kesko“ ir Rakauskų šeimai.

„Kesko“ koncernas – vienas iš mažmeninės ir didmeninės prekybos lyderių Europoje, kurio apyvarta praėjusiais metais sudarė beveik 9 mlrd. eurų. Koncerno įmonėse dirba apie 45 tūkst. darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)