Nuspręsta, kad tikėtis kelininkų savo kieme pirmiausia galės tie piliečiai, kurie vykdo ar jau pritarė daugiabučių renovacijai.

Iki šiol Kaune atnaujinti 84 daugiabučiai. Tačiau per pastaruosius dvejus metus - nuo 2013 iki 2015 – atnaujinta tik 23 namų.

Šiuo metu jau suderinti 298 investiciniai planai. Gyventojai pritarė 193 investicijų planams ir vykdys renovaciją. Šiuo metu atnaujinami 96 daugiabučiai.

Kauno savivaldybės duomenimis, pagrindinė problema - ne visi gyventojai sutinka daugiabučių renovacijai. Skaičiuojama, kad šiuo metu parengta apie 100 investicinių planų, tačiau jiems nepritaria gyventojai. Teigiama, kad būtent ši priežastis lėmė, kad Kauno savivaldybė nusprendė imtis naujos taktikos.

Vieną jų - kvartalinė renovacija. Planuojama sutvarkyti tuos daugiabučių kvartalus, kurie pritaria savo namo renovacijai.

Kvartalo sutvarkymas - automobilių statymo vietų įrengimas, asfaltavimas, komunikacijų ir tinklų atnaujinimas, šaligatvių sutvarkymas, apšvietimas, vaikų žaidimo ir sporto aikštelių įrengimas, rekreacinių erdvių sukūrimas ir pan.

„Iki šiol visi buvo pripratę plaukti pasroviui. Norėdami išjudinti renovaciją, turime imtis netradicinių priemonių. Viena iš jų – kvartalinė renovacija. Kauno miesto savivaldybė įsipareigoja sutvarkyti tuos daugiabučių kvartalus, kurie pritaria ir vykdo namų renovacijas. Viso kvartalo sutvarkymas – tai parkavimo vietų įrengimas, asfaltavimas, komunikacijų ir tinklų atnaujinimas, šaligatvių sutvarkymas, apšvietimas, vaikų žaidimo ir sporto aikštelių įrengimas, rekreacinių erdvių sukūrimas ir t.t. Kviečiame daugiabučių bendrijas tartis tarpusavyje ir teikti prašymus savivaldybei“, - teigė Kauno mero pavaduotojas, visuomeninio judėjimo „Vieningas Kaunas“ atstovas Povilas Mačiulis.

Kauno savivaldybė taip pat svarsto galimybę finansuoti daugiabučių renovacijos investicijų planų parengimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (187)