Neris taps naujojo verslo centro kertine ašimi – planuojama, kad upės pakrantė taps natūralia poilsio erdve čia dirbantiems žmonėms, o pati upė - viena iš miesto transporto arterijų, sujungsiančia verslo centrą su šalia esančių Kauno Senamiesčiu.

Naujojo verslo centro projektą įgyvendina SBA koncerno įmonė „Urban Inventors“. Planuojama, kad į verslo centro statybas per du etapus bus investuota apie 20 mln. eurų. Tikimasi, kad pirmieji nuomininkai į pastatą įsikels antrojoje 2017 m. pusėje.

Naujasis verslo centras iškils šalia saugomo Europos Sąjungos „Natura 2000“ ekologinio tinklo teritorijos (Neris ir jos pakrantės), tad statant jį ypatingas dėmesys bus skiriama aplinkai draugiškų sprendimų paieškai.

Naująjį verslo centrą projektavo vienas žinomiausių Kauno architektų Algimantas Kančas. Tai paskutinis iškilaus kūrėjo, mirusio 2016 m. spalio 19 d., darbas.

Rugsėjį, pristatydamas verslo centrą Neries krantinėje, A. Kančas pasakojo, jog pastatas atrodo lyg sklendžiantis ore, pro jas aiškiai matosi Neris. Jis pasižymi lengvumu, ritmiškumu, dinamišku sudalinimu į tarsi upės tekėjimo bangas. Verslo centras, architekto sumanymu, organiškai susilies su gamta ir atrodys ilgesnis, nei yra iš tiesų.

Neris įtakos ne tik verslo centro eksterjerą, bet, planuojama, ir kai kuriuos technologinius sprendimus.

„Aplinkai draugiškų technologijų, kurios ne tik užtikrina darnų ryšį su gamta, bet ir leidžia sumažinti energijos resursų poreikį, įgyvendinimas yra mūsų plėtojamų projektų bruožas.

Vilniuje, „Green Hall 2“ verslo centre pirmieji šalyje įdiegėme vertikalų 100 proc. energijos poreikį patenkinantį geoterminį šildymą, o dėl to, kokius inovatyvius sprendimus galima būtų pritaikyti Kauno verslo centre šiuo metu aktyviai konsultuojamės su patyrusiais užsienio ir Lietuvos ekspertais“, - pranešime sako koncerno SBA viceprezidentas Egidijus Valentinavičius.

Ypatingas dėmesys, įgyvendinat projektą, bus skiriamas Neries pakrantės sutvarkymui. „Turime daug minčių, kaip išnaudoti šią unikalią vietą – viena idėjų, pavyzdžiui, yra įrengti posėdžių salę ant plausto, kur būtų instaliuota visa pažangi konferencijų įranga, integruota su didžiąja verslo centro sale. Paupyje įrengsime atviras lauko darbo zonas, kur žmonės, norintys pabėgti nuo biuro šurmulio, galės dirbti gamtos apsuptyje.“, - sako jis.

Projekto plėtotojai taip pat svarsto galimybę prisijungti atgaivinant mažųjų laivų laivininkystę Nerimi – kad verslo centras iš Senamiesčio būtų patogiai pasiekiamas ne tik pėsčiomis, dviračiu ar automobiliu, bet ir upe.

Naująjį verslo centrą sudarys trys pastatai su atskirais įėjimais. Biurų išplanavimas pastate bus pritaikomas pagal nuomininkų poreikius. Verslo centre bus įrengta konferencijų salė, skirta renginiams iki 200 dalyvių, o taip pat įvairios mažesnės salės, veiks kelios kavinės. Pastatas suprojektuotas efektyviai išnaudojant natūralią šviesą, čia įvairiose zonose įrengtos atskiros vėdinimo sistemos.

Nemokamoje, po pastatu esančioje atviroje ir šalia esančioje erdvioje stovėjimo aikštelėje numatytos vietos automobiliams, motoroleriams, motociklams ir dviračiams. Numatyta ir elektromobilių įkrovimo vieta.

Pasak pranešimo, Koncernas SBA yra strateginis investuotojas, valdantis vieną didžiausių verslo grupių Lietuvoje. Ją sudaro 30 bendrovių, veikiančių Lietuvoje ir užsienyje. SBA nekilnojamojo turto rinkoje veikia nuo 2007 metų. Įmonė sėkmingai įgyvendino verslo centrų projektus „Green Hall 1“, „Green Hall 2“ Vilniuje, BLC Kaune ir kitus. Per artimiausius kelerius metus „Urban Inventors“ į pažangius pastatus ketina investuoti apie 110 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)