Metų pradžioje tokių neteisėtų garažų skaičius Kaune siekė beveik 900.

Naujausiais duomenimis, per pusmetį „skardinukų“ gerokai sumažėjo - liko mažiau nei 400.

Tiesa, be raštų neapsieita. Praėjusių metų pabaigoje, pasak savivaldybės atstovės Renatos Bartusevičiūtės, ant neteisėtų statinių buvo užklijuoti informaciniai lapeliai, perspėjantys, kad iki kovo pradžios nenusikėlus garažų, jie bus utilizuoti.

Po įspėjimų patys gyventojai nusikėlė daugybę garažų. Kita dalimi nelegalių pastatų pasirūpino miestas, - jie buvo supjaustyti ir išvežti į bendrovės „Kauno švara“ teritoriją.

ELTA primena, kad garažo demontavimą stebi antstoliai, kurie užtikrina, jog garažo nukėlimas vyktų teisėtai. Nugriovus statinį šiukšlės surenkamos, o aplinka sutvarkoma.

Tuo tarpu gyventojams atsirado vietos statyti automobilius, įsirengti vaikų žaidimų aikšteles arba kitaip prasmingai panaudoti atlaisvintus plotus. Supjaustytos garažo dalys kurį laiką sandėliuojamos ir saugomos, o neatsiradus teisėtiems šeimininkams - utilizuojamos.

Kaunui pradėjus švarinimosi akciją, metalo supirktuvėse gerokai išaugo parduodamų garažų skaičius. Remiantis įvairiais šaltiniais, būta mėnesių, kuomet garažų pardavimas šoktelėdavo net iki 20 per kelias savaites.

„Noriu padėkoti visiems kauniečiams, kurie savo noru nusikėlė turtą. Žinoma, dalis gyventojų, išardę garažus, palieka netvarką, tad ją tenka kuopti miestui. Vis dėlto prieš pradėdami žygį žinojome, su kuo teks susidurti. Nors kova dar nebaigta, į priekį einame užtikrintai“, - pabrėžė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius.

Pasak jo, metaliniai garažai ne tik teršia aplinką, kelia pavojų aplinkiniams, bet ir be jokio teisinio pagrindo užima valstybinę žemę.

Panemunės seniūnės Rasinos Žolynienės teigimu, 8-iose iš 11-os miesto seniūnijų liko vos po keletą dar nenugriautų garažų. Didžioji dalis likusių metalinių garažų koncentruojasi trijose seniūnijose - Šančiuose, Petrašiūnuose ir Panemunėje.

„Istoriškai susiklostė, kad daugiausiai tokių garažų turime Petrašiūnuose. Panemunėje ir Šančiuose jų šiek tiek mažiau, tačiau panašu, kad likę garažai šeimininkų neturi arba jie visiškai nesirūpina savo turtu“, - teigė R. Žolynienė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)