Apie šį planą, kuriuo taikomasi iš esmės į Kinijos ir Rusijos rinkas, lapkričio 18 dieną paskelbė Ispanijos prekybos ministras. Jis įsitikinęs, jog būtina mažinti sąstingį išgyvenantį šalies būstų fondą.
„Artimiausiomis savaitėmis pradėsime reformuoti su užsieniečiais susijusį įstatymą – bus siekiama suaktyvinti paklausą užsienyje ir prisidėti prie būstų fondo mažinimo“, - pareiškė ministras Jaime Garcia-Legazas Madride surengtoje konferencijoje.

Ši schema taip pat leis užsienio pirkėjams laisvai judėti 25 šalis apimančioje Šengeno zonoje, kadangi sutartis leidžia vienoje šalyje leidimą gyventi turinčiam asmeniui keliauti – bet ne dirbti – visose likusiose.

Kol kas neaišku, ar nekilnojamo turto pirkėjams suteiktas leidimas nuolat gyventi galios ir jų sutuoktiniams bei vaikams iki 18 metų. Ispanija taipogi rizikuoja sulaukti priešiškos reakcijos iš likusių Europos valstybių, jeigu į šį žingsnį bus pažvelgta kaip į galimybę gauti Ispanijos pasą, kas garantuotų teisę gyventi ir dirbti visose 27 Europos Sąjungai priklausančiose valstybėse.

Nors dėl detalių dar teks susitarti, tačiau ši priemonė turėtų prilygti kiek anksčiau šiais metais Portugalijoje ir Airijoje priimtiems susitarimams – čia gyvenamosios vietos dokumentai suteikiami mainais už investicijas į nekilnojamą turtą atitinkamai už 400 tūkstančių eurų (1,381 milijardo litų) ir 500 tūkstančių eurų (1,726 milijardo litų). Praėjusį mėnesį nuolatinio gyventojo statusą ne Europos Sąjungos piliečiams pasiūlė Vengrija, įsigijus šioje šalyje mažiausiai 250 tūkstančių eurų (863 tūkstančius litų) kainuojantį nekilnojamą turtą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)