Tyrėjai apskaičiavo, kad prieš devyniolika metų į NT nuomą investuotas tūkstantis svarų būtų išaugęs iki 14 897 svarų 2014-aisiais.

Naudojant pelno terminologiją, tai yra šešis kartus daugiau nei per tą laiką būtų „uždirbę“ akcijos ir virš keturiolikos kartų daugiau nei paprasčiausias pinigų palikimas einamojoje sąskaitoje.

Šie duomenys iliustruoja, kokį milžinišką augimą patyrė Britanijos nekilnojamojo turto rinka per pastaruosius dvidešimt metų, sugebėjusi kai kuriuos smulkius investuotojus paversti multimilijonieriais.

Kita vertus, tyrimas atskleidė ir negatyviąją šio reiškinio pusę, paskatinęs tam tikrų aktyvistų susirūpinimą tuo, kad NT „rykliai“ tyčia kelia kainas, apsunkindami galimybes jauniems žmonėms įsigyti nuosavus būstus.

Verslo schema, angliškai vadinama „Buy-to-let“, kai NT įsigyjamas ir išnuomojamas kitiems nuomininkams, patyrė „sprogstantį“ populiarumą 1996 metais, kai šalies bankai pradėjo siūlyti specialiai sukurtas būsto paskolų programas.

Skaičiuojama, kad šiuo metu kas penktas namas Britanijoje priklauso vienam iš dviejų milijonų NT magnatų. Prognozuojama, kad iki 2032 metų, jų rankose bus jau kas trečias namas.

Tuo metu kitas tyrimas atskleidė, kad vis daugiau jaunų žmonių atsisako svajonės įsigyti nuosavą būstą ir renkasi nuomą: tik keturi iš dešimties 20-45 m. amžiaus britų prisipažino taupantys pradiniam įnašui būstui pirkti.