Tai vena iš svarbių sostinės savivaldybės projekto „Achitektūros parkas“ I etapo veiklų.

Sostinės senamiesčio pakraštyje esančioje apleistoje 6,8 hektaro teritorijoje, tarp Vilnelės upės ir Paupio gatvės, įsikurs gyvenamųjų namų ir komercinių patalpų kvartalai.

Bendrovė „Naujasis Užupis“ į šį projektą iki 2021 metų suplanavusi investuoti apie 340 milijonų litų. Plėtotojas “Naujasis Užupis” teritorijoje taip pat numato pastatyti vaikų darželį, dalį butų su erdvėmis kūrybinėms dirbtuvėms, Vilniaus miesto savivaldybei perduoti patalpas, kurios bus pritaikytos Paupio bendruomenės reikmėms. Miestas užtikrins transporto ir inžinerinę infrastruktūrą, sutvarkys upės pakrantę, įrengs dviračių takus.

„Buvusios pramoninės teritorijos konversija į gyvenamąją ir komercinės paskirties teritoriją tokiame dideliame plote ir sudėtingoje urbanistine prasme vietovėje – nelengvas uždavinys, reikalaujantis visų partnerių suderintų veiksmų. Malonu, kad planavimo etapas jau baigtas ir prasidėjo darbai pertvarkomoje teritorijoje“, – sakė kompanijos „Naujasis Užupis“ direktorius Eugenijus Rečiūnas.

Kvartalo teritorijos valymas kainuos beveik 13,5 milijono litų. Iš jų – 5,2 milijono litų sudaro ES parama, 4,15 milijono litų – savivaldybės lėšos, dar 4,15 milijono litų – bendrovės „Naujasis Užupis“ lėšos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)