„Aladino mieste“ iš viso bus šeši dangoraižiai, kai kurie priminsiantys stebuklingąją Aladino lempą, o juos tarpusavyje jungs ore pakibę tiltai su judančiais pėsčiųjų takais (aliuzija į skraidančius kilimus?).

Statybos prasidės kitais metais. Nors apie bendrą projekto kainą kol kas informacijos nėra, Dubajaus savivaldybės vadovas Hussainas Nasseris Lootah „Future of Dubai“ sakė, kad lėšų projektui jau yra.

Skelbiama, kad dangoraižiai bus 34, 26 ir 25 aukštų. Jose bus įkurtos biurų patalpos, mažiausiai vienas viešbutis ir 900 automobilių talpinsianti stovėjimo aikštelė.

H.N.Lootah jau seniau sakė, kad „Aladino miesto“ dangoraižiai taps „praeities legendų simboliais, atspindėsiančiais miesto grožį ir turizmo ypatybes“.

Nors „Aladino miestas“ įsikurs istoriniame Dubajaus užutėkio rajone, kur upės žiotomis plaukioja medinės valtys ir prekybininkai turguje keičiasi gerybėmis, naujasis projektas į zoną, kuri šiuo metu siekia UNESCO pasaulio paveldo statuso, nepatenka.

„Aladino miestas“ – naujausias iš daugelio itin ambicingų nekilnojamojo turto projektų Dubajuje. Antroje 2015 metų pusėje bus pristatytas 150 metrų aukščio ir 93 metrų pločio statinys, primenantis Paryžiuje esančią „Didžiąją arką“.

Dubajaus miesto valdžia šiuo metu rūpinasi ir projekto „Desert Rose“ („Dykumos rožė“) projektu, kuris, kaip spėjama, kainuos apie 5,3 mlrd. svarų (7,14 mlrd. Eur). Tai bus kažkas panašaus į „aplinką tausojantį“ miestą-palydovą, kuriame galės gyventi 160 tūkst. žmonių. Tikimasi, kad statybos bus pradėtos 2016 metais, skelbia ArabianBusiness.com.

Kai kurie projektai popieriuje egzistuoja jau daug metų, tačiau niekaip nevirsta tikrove. 2015 metais turėjo būti pristatyta „Dubajaus akis“ , tačiau dabar kalbama, kad projektas bus baigtas ne anksčiau 2018 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)