Jose numatytas draudimas sekmadieniais ir švenčių dienomis vykdyti statybų ir remonto darbus.

Kaip informavo Druskininkų savivaldybės administracija, draudimas dirbti sekmadieniais bei per šventes bus taikomas ne tik daugiabučiuose namuose, bet ir negyvenamosiose teritorijose vykdomiems darbams. Skiriasi tik statybos darbų pradžios ir pabaigos laiko apribojimai darbo dienomis ir savaitgaliais.

Darbo dienomis gyvenamosiose teritorijose ir gyvenamosiose patalpose statybos darbus galima atlikti nuo 8, o šeštadieniais – nuo 9 valandos, negyvenamose – nuo 7 val. Bet jau 20 val. statybininkams teks išjungti smūginius gręžtuvus ir skirstytis, net jeigu darbai vykdomi ne daugiabučio namo devintajame aukšte, o atokiame vienkiemyje.

„Sekmadieniais ir švenčių dienomis statybos darbai yra draudžiami,“- pranešė Druskininkų savivaldybės administracija.

Sumanę remontuoti butą, ką nors statyti savo sodyboje ar kitaip triukšmauti druskininkiečiai dabar privalo prieš 7 dienas pranešti apie savo ketinimus Druskininkų savivaldybės Statybos darbų triukšmo kontrolieriui. Šios pareigos priskirtos Druskininkų savivaldybės administracijos Asmens ir visuomenės sveikatos skyriaus vyriausiajam specialistui Eugenijui Žemaičiui.

Sekmadienio popietę Druskininkų Ateities gatvės daugiabučiame name į remontuojamą butą elektrinius įrankius nešęsi jauni vyrai, vilkėję statybininkų kombinezonais, sakė apie naująją tvarką nieko negirdėję.

„Mes ne tokie baisūs katalikai, kad sekmadienį nedirbtumėm. Iš Alytaus atvažiavom, ten darbus turim, o savaitgaliais su patentu Druskininkuose butus remontuojame,“- pasakojo Arūnu prisistatęs jaunuolis.

Druskininkų savivaldybės administracijos direktorės Vilmos Jurgelevičienės įsakymu patvirtintose Triukšmo šaltinių valdytojų, kurie nėra ūkio subjektai, planinių patikrinimų taisyklėse numatyta už jų nesilaikymą skirti administracines nuobaudas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)