Šiais metais laiku žemės mokestį sumokėjo 75 proc. gyventojų ir 84 proc. įmonių, o pernai laiku mokestines prievoles įvykdė 58 proc. gyventojų ir 51 proc. įmonių.

VMI duomenimis, šiais metais žemės mokesčio mokėtojai į savivaldybių biudžetus turėjo sumokėti apie 78 mln. litų žemės mokesčio (gyventojai į savivaldybių biudžetus turėjo sumokėti apie 67 mln. litų, o įmonės – apie 11 mln. litų). Gyventojai dar nesumokėjo 14 mln. litų, o įmonės – apie 1,5 mln. litų žemės mokesčio. Praėjusiais metais apskaičiuota žemės mokesčio suma siekė 64 mln. litų. Iš viso šalyje yra per 960 tūkst. žemės mokesčio mokėtojų, tačiau dėl savivaldybių nustatytų lengvatų, šį mokestį moka apie 669 tūkst. gyventojų ir įmonių.

„Raginame visus, užmiršusius ar dėl kitų priežasčių negalėjusius laiku sumokėti žemės mokesčio, suskubti tai padaryti“,- primena VMI Paslaugų mokesčių mokėtojams departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė, primindama, kad žemės mokestį sumokėti galima ne tik bankuose (VMI atsiskaitomoji sąskaita atidaryta daugelyje šalies bankų), bet ir pašto skyriuose ar „Perlo“ terminaluose, spaudos kioskuose, kitose mokėjimus priimančios įstaigose.

Kaip teigia VMI Paslaugų mokesčių mokėtojams departamento direktorė, pavėlavusius sumokėti netrukus pasieks priminimai apie pareigą atlikti mokestinę prievolę.

VMI primena, kad mokėtinas sumas ir delspinigius gyventojai ir įmonės gali sužinoti prisijungę prie Mano VMI (www.vmi.lt/manovmi), Elektroninio deklaravimo sistemoje, adresu https://deklaravimas.vmi.lt, publikuojamos žemės mokesčio deklaracijos, kuriose pateikiama išsami informacija apie valdomus sklypus, pritaikytą savivaldybės nustatytą žemės mokesčio tarifą bei kitą informaciją. Žemės savininkams, kurie dar nėra EDS vartotojai, popierinės deklaracijos buvo išsiųstos klasikiniu paštu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)