Jis įsikurs sklype tarp Konstitucijos pr. ir Baltojo tilto vystomame mulfifunkciniame komplekse k18B.
Pasak projektą vystančios investicijų valdymo bendrovės „Lords LB Asset Management“ fondų valdytojo Mariaus Žemaičio, su vienu didžiausių pasaulio viešbučių tinklų pasirašytas ketinimų protokolas dėl viešbučio valdymo sutarties.

„Sulaukėme nemažai užklausų iš rinkos dalyvių ir galime patvirtinti, kad šiuo metu vyksta sutarties derinimas su vienu didžiausių pasaulio viešbučių tinklu. Pasirašyti sutartį planuojame per kelis artimiausius mėnesius“, - teigė M. Žemaitis.

Tačiau viešbučių tinklo pavadinimas neskelbiamas.

Multifunkcinį kompleksą k18B, kuriame įsikurs naujasis viešbutis, projektuoja žymaus architekto Daniel Libeskind vadovaujama „Studio Libeskind“, balandį laimėjusi Vilniaus miesto savivaldybės, Lietuvos architektų sąjungos bei „Lords LB Asset Management“ surengtą tarptautinį architektų konkursą.

Konkurso sąlygose buvo numatyta, kad komplekse turi įsikurti viešbutis. Anot M. Žemaičio, kokybiškų tarptautinių viešbučių plėtra yra gyvybiškai reikalinga sparčiai vystomam dešiniajam Neries krantui.

„Vilnius kasmet pritraukia vis daugiau užsienio svečių, o kokybiškų apgyvendinimo vietų poreikis nuolat auga. Jų reikia ne tik turistams, tačiau ir užsienio kompanijų, Vilniuje įsikūrusių paslaugų centrų darbuotojams ir specialistams, Vilniuje vykstančių konferencijų dalyviams. Konstitucijos prospektas, esantis naujojo Vilniaus širdyje su vos per kelias minutes pasiekiamu senamiesčiu, šiuo požiūriu yra ypač patrauklus“, - pasakoja M. Žemaitis.

Be naujo viešbučio, multifunkciniame komplekse k18B įsikurs tūkstančio darbo vietų verslo centras, šalia bus įrengta viešoji erdvė vilniečiams ir miesto svečiams. Planuojama, kad bendras pastato plotas sudarys apie 20.000 kv. m. Investicijos į visą multifunkcinį kompleksą sudarys per 40 mln. eurų.

„Lords LB Asset Management“ yra investicijų valdymo įmonė, nuo 2008 m. paslaugas teikianti instituciniams ir privatiems investuotojams.

Iš viso „Lords LB Asset Management“ valdo 13 fondų: 8 fondus, skirtus informuotiems investuotojams, 4 – neprofesionaliems investuotojams ir 1 profesionaliems investuotojams skirtą fondą. Bendra fondų valdomo turto vertė 2015 m. pabaigoje siekė 239 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)