Vilnietė Valentina DELFI skundėsi, kad įžūlūs agentai be jos sutikimo perkopijavo nuomojamo buto skelbimą. Vienintelis skirtumas tarp jos ir agentų skelbimo buvo telefono numeris.

Lietuvos NT agentūrų asociacijos direktorius Vytautas Galinis DELFI sakė, kad dabar NT brokerių darbas niekaip nereglamentuojamas, todėl jie dirba, kaip išmano. 

Taip elgdamiesi agentai žvejoja lengvą grobį - buto ieškančius gyventojus, kurie už tinkamą jiems būstą sumokėtų 500 Lt komisinį mokestį.

„Prieš porą dienų į skelbimų portalą įdėjau savo skelbimą, tačiau šiandien pamačiau, kad mano skelbimas nukopijuotas, įdėtos mano buto nuotraukos, tačiau paskelbtas kitas telefono numeris, kuris yra NT agentūros darbuotojo. Tai buvo padaryta be mano leidimo“, - DELFI savo istoriją pasakojo Valentina.

Moteris tvirtina buto nuomos skelbime nurodžiusi, kad nepageidauja NT agentų skambučių.

„Aš paskambinau į agentūrą, ten žmonės buvo labai nepatenkinti, kad paprašiau panaikinti skelbimą. Po kiek laiko man perskambino vyras, kuris prisistatė įmonės vadovu, bet savo vardo nepasakė, netgi buvo grasinimų, kad kažką padarys su mano butu. Nemanau, kad čia vadovas skambino, manau, kad norintys uždirbti agentai, jų darbas toks. Viskas čia aišku“, - pasipiktinusi kalbėjo ji.

Valentina sakė apie skambutį papasakojusi vyrui, kuris dar kartą paskambino į šią įmonę. Po to, anot jos, nukopijuotas skelbimas išnyko.

„NT agentų naglumas yra nežinia koks“, - piktinosi ji.

Dirba kas kaip nori

V. Galinis DELFI sakė, kad problemos su šių paslaugų teikimu kyla todėl, kad jos nėra niekaip reglamentuotos.

„Visokių atvejų pasitaiko ir neabejoju, kad tokių atvejų būna. Asociacijos etikos komisijoje nagrinėjome panašų brokerio elgesio atvejį. Blogybė yra tai, kad mūsų veikla nėra reglamentuota įstatymu. Taigi kas kaip išmano, tas taip ir dirba: paslaugos teikiamos be jokios kompetencijos, žinių, todėl gali atnešti didžiulių nuostolių, sukelti nepatogumų žmonėms“, - komentavo jis.

Asociacijos direktorius moteriai rekomenduotų kreiptis į Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą, kuri turi teisę už pažeidimus skirti baudas.

Pasak pašnekovo, asociacija dalyvauja rengiant jau trečią NT brokerių veiklą reglamentuojantį įstatymo projektą, kuriame norima numatyti kvalifikacijos, etikos reikalavimus brokeriams, nurodyti, kad paslauga gali būti teikiama gavus rašytinį kliento sutikimą.

„Jeigu galiotų įstatymas, minimas atvejis būtų pažeidimas“, - teigė V. Galinis.

Tikimasi, kad Seimas projektą pradės nagrinėti pavasario sesijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (320)