Matant senąsias buto nuotraukas, sunku patikėti, kad tai – tos pačios erdvės. Tiesa, remontuojant butą teko nemažai paplušėti, buvo išgriauta ne viena siena, o moraliai susidėvėjusios apdailos medžiagos pakeistos itin moderniomis ir blizgiomis.

Bene didžiausią įspūdį lyginant senojo ir naujojo interjerų pasikeitimą daro, kaip dažnai būna įprasta, ne šviesos gausumas, bet kardinalus sprendimas dėl naujo kolorito, apdailos medžiagų ir interjero detalių.

Dizainerė Kristina Grybaitė, visada suteikianti vardus savo kurtiems interjerams, pakrikštijo ir šiuos, naujai įrengtus namus. Šviesus ir spindintis butas, kuriame apsigyveno jauna pora, buvo pavadintas „Meilės namais“.

Iš tėvų atitekusiame bute apsigyvenusi dukra su išrinktuoju nusprendė atlikti kapitalinį remontą, pakeisti visą santechniką. Dizainerė K. Grybaitė džiaugėsi, kad sienų griovimas šiame interjere itin pasiteisino. Vietoje buvusių keturių kambarių likę trys visiškai patenkino naujakurių poreikius. Vonios kambarys, paliktas savo ankstesnėje vietoje, įgavo daugiau erdvės vonią pakeitus dušo kabina.

Senojoje virtuvėje baldai buvo išrikiuoti prie vienos sienos. Naujoji maisto gaminimo oazė, išgriovus sieną, buvo sujungta su svetainės dalimi, todėl tapo gerokai erdvesnė.

Juodo granito stalviršyje, dengiančiame baltos spalvos virtuvės komplektą, įmontuota lieto akmens kriauklė, kuriai parinkta netradicinė vieta – prie lango. Kad būtų galima pritaikyti kampinius kietuosius baldus, nuo virtuvės sienos buvo pašalintas radiatorius, svetainėje pakabintas didesnis šildymo įrenginys, kurį slepia sofa.

Po remonto sušvitusiame bute atsirado daugiau erdvės, nes svetainė su minkštais baldais ir televizoriui skirtas žiūrėti kampas buvo sujungtas su virtuve.

Sienas puošiantys dekoratyvinių plytų intarpai, apšviesti šilta geltona šviesa, nušvito tarsi auksiniai. Įdomi detalė meistriškai sušildė kontrastingų spalvų paletę.

Vietoje buvusio šeimos svečių kambario įrengtas miegamasis. Buvo sunku įsivaizduoti, kaip nedideliame kambaryje, kuriame vos išsiteko dvigulė lova, anksčiau tilpdavo visi svetainės baldai. Atskirame kambaryje įrengtas valgomojo kambarys išlaikė ne tik savo paskirtį, bet jame buvo palikti ir senieji klasikiniai tamsaus medžio baldai, kuriems pakeistas gobelenas.

Visame bute išlaikyta juodos-baltos spalvų dermė, kurianti žaismingą, nenuobodžią atmosferą, tarsi šachmatų žaidime, kur kiekvienas ėjimas gali būti lemiamas. Itin vykęs sprendimas – įtempiamųjų lubų blizgesiu vizualiai paaukštinti žemas namų lubas, kurios tesiekė 240 cm.

Naujasis interjeras padarė įspūdį net patiems bute gyvenusiems žmonėms, kurie negalėjo patikėti, kad įmanoma pasiekti tokį rezultatą. „Tereikėjo kelias sienas nugriauti, pakeisti seną išplanavimą. Didesnė bendra erdvė, keli akcentai ir butas sušvito naujomis spalvomis“, − teigė dizainerė K. Grybaitė.

Senas butas, kaip įprasta daugeliui, „aptunka“ daiktais, kurių nekyla rankos paslėpti ar išmesti. Palyginus buto vaizdus „prieš“ ir „po“ galima daryti prielaidą, kad moderniai įrengtuose būstuose vyraujantis minimalizmas ir neapkrauti paviršiai nėra tik dizainerių ar užsakovų pramanas. Net ir psichologai teigia, kad aplink tvyrant nenuspėjamumui žmogus ieško priebėgos, salos, kurią kuo puikiausiai gali atstoti namai.